Ga naar inhoud
MAP

Voorjaar in Friesland | Ontdek de lente

Voel jij de lentekriebels al?

We snappen je helemaal. Genietend van het mooie weer wil je deze waardevolle periode natuurlijk zo goed mogelijk invullen. Zoek dit voorjaar de ruimte op en plan een uitje of vakantie naar Friesland. Dat hoeft natuurlijk niet alleen in het voorjaar, want het hele jaar door valt er genoeg te beleven.  

schatten van doggerland

schatten van doggerland
EXPOSITIE

In de tentoonstelling Schatten uit Doggerland maak je een ongekende tijdreis van een miljoen jaar. Het is een reis voor jong en oud naar een verdwenen prehistorische wereld op de bodem van de Noordzee. Je komt meer te weten over de bewoners en de dieren van dit bijzondere land en hoe ze zich staande hielden in een omgeving en een klimaat dat, net als nu, steeds veranderde.

11x uniek

11x uniek
CITYTRIP

Onze elf steden zijn stuk voor stuk uniek, en allemaal bijzonder. Tijd voor een citytrip! Het enige wat je hoeft te beslissen, is waar je als eerst naartoe wilt!

escape route harlingen

escape route harlingen
ROUTE

Ga jij de uitdaging aan en duik jij in het verhaal van dominee Barger? Lukt het jullie om binnen de tijd alle puzzels op te lossen en het verhaal een goed einde te geven? Een onwijs leuke activiteit waarbij je heerlijk ronddwaalt door het mooie Harlingen.

#visitfriesland

#visitfriesland
INSTAGRAM

Op ons Instagramkanaal @visit.friesland ontdek je de mooste voorjaarsfoto's om helemaal in de stemming te komen! Deel jouw meest zonnige foto's #visitfriesland of #frieslandstyle. De leukste foto's lichten we regelmatig uit.

kletterdei

kletterdei
11FOUNTAINS

Sinds 21 maart zijn de fonteinen in onze elf Friese steden weer aan. Kom ze allemaal bezoeken!

Lente tunes for on the road

Lente tunes for on the road
LUISTEREN

Met deze playlist breng je het voorjaarsgevoel overal met je mee!

Routes

Routes Echtpaar op de fiets bij de Fogelsanghstate in Veenklooster
WANDELEN, FIETSEN EN VAREN

Op Friesland.nl vind je talloze routes om te wandelen, fietsen, varen, rijden en meer! Of je nu langs de uitgestrekte waddenkust wilt, door de bossen, langs de steden, rondom het water of op de Wadden, er zit voor iedereen een passende route bij.

Friesland, land van meren en waterwegen, waar pittoreske steden grenzen aan veelzijdige landschappen. Waar alledaagse hectiek ruimte maakt voor eindeloze rust. En waar de rijke historie omarmd wordt door moderne cultuur.

Sara van Geloven, Lonely Planet

Ervaringen van bloggers en journalisten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens