Ga naar inhoud
MAP

Voorjaar in Friesland | Ontdek de lente

Voel jij de lentekriebels al?

Sinds 5 juni zijn mogen musea, theaters en bioscopen onder voorwaarden open, zoals het reserveren voor bezoek. De informatie op friesland.nl kan onjuist zijn. Check altijd de website van de locatie of het evenement voorafgaand aan je bezoek of rivm.nl.

We snappen je helemaal. Genietend van het mooie weer wil je deze waardevolle periode natuurlijk zo goed mogelijk invullen. Zoek dit voorjaar de ruimte op en plan een uitje of vakantie naar Friesland. Dat hoeft natuurlijk niet alleen in het voorjaar, want het hele jaar door valt er genoeg te beleven.  

Expeditie Oerpolder

Expeditie Oerpolder
FIETSEN

Ga op pad met Expeditie Oerpolder en beleef de mooiste verhalen uit dit roemrijke landelijke gebied!

11x uniek

11x uniek
CITYTRIP

Onze elf steden zijn stuk voor stuk uniek, en allemaal bijzonder. Tijd voor een citytrip! Het enige wat je hoeft te beslissen, is waar je als eerst naartoe wilt!

E-chopper voorjaarsvakantie

E-chopper voorjaarsvakantie
TOUREN

Kom een E-Chopper huren in de voorjaarsvakantie!

#visitfriesland

#visitfriesland
INSTAGRAM

Op ons Instagramkanaal @visit.friesland ontdek je de mooste voorjaarsfoto's om helemaal in de stemming te komen! Deel jouw meest zonnige foto's #visitfriesland of #frieslandstyle. De leukste foto's lichten we regelmatig uit.

Koeknuffeldag

Koeknuffeldag
KNUFFELEN

Koeknuffelen is een ontspannen dagje uit. Tijdens de Koeknuffeldagen kun je komen knuffelen met een Friese koe, waarbij elke koe zijn eigen aandacht vraagt. 

Lente tunes for on the road

Lente tunes for on the road
LUISTEREN

Met deze playlist breng je het voorjaarsgevoel overal met je mee!

Routes

Routes Echtpaar op de fiets bij de Fogelsanghstate in Veenklooster
WANDELEN, FIETSEN EN VAREN

Op Friesland.nl vind je talloze routes om te wandelen, fietsen, varen, rijden en meer! Of je nu langs de uitgestrekte waddenkust wilt, door de bossen, langs de steden, rondom het water of op de Wadden, er zit voor iedereen een passende route bij.

Friesland, land van meren en waterwegen, waar pittoreske steden grenzen aan veelzijdige landschappen. Waar alledaagse hectiek ruimte maakt voor eindeloze rust. En waar de rijke historie omarmd wordt door moderne cultuur.

Sara van Geloven, Lonely Planet

Ervaringen van bloggers en journalisten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens