Ga naar inhoud
Favorieten 0

Voorjaar in Friesland | Ontdek de lente

Klaar voor de start? Wij wel. Het is dé tijd om naar buiten te gaan. Bel bij je vrienden aan en vraag ze of ze buiten komen spelen. Begin het jaar goed en vier het voorjaar in Friesland. Speel tikkertje op de fiets. Kom koprollen van de dijken en apenkooien op het wad. Vergaap je aan kunstwerken en sluit je dag af met lummelen op een terrasje aan het water. Friesland is geschikt bevonden voor alle leeftijden. 

Doe eens wild

Als avontuurzoeker kun je de uitgestrekte vlaktes verkennen van maar liefst vier nationale parken en twee nationale landschappen. Je wilde haren loslaten kan ook in onze elf steden en duizenden dorpen vol cultuur, van modern tot traditioneel. Durf jij de local aan te spreken in zijn eigen taal? Daar maak je freonen mee. Je kunt de wereld over reizen op zoek naar wat bijzonders, maar ook gewoon in Fryslân even de vier Unesco Werelderfgoederen bezoeken. 

Deze activiteiten mag je niet missen dit voorjaar

Blijf in beweging met onze routes

Doe net even anders

Trek je camper wat eerder van stal en begin het drukke zomerseizoen met een rondreis door het noorden van Nederland. Gewoon, met goede faciliteiten op de camperplekken in de natuur of stad, waar je alles kunt doen wat je wilt. Fietsen, wandelen, varen, suppen, er zijn 1000+ routes van een enkele dag tot meerdere dagen. En de eilanden, die mooie parels in de Waddenzee, die zijn één voor één een bezoekje waard. Je kan hier alles doen of niets en op je eigen manier. Of zoals wij dat zeggen Friesland Style. 

Accommodaties om bij weg te dromen

kom buitenspelen friesland style

Doch mar gewoan dan dochst al gek genôch zou een Fries zeggen. In het Nederlands: Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Het is een uitnodiging om jezelf zijn, gewoon oprecht en authentiek. Dat zijn de Friezen zelf ook. Daarom zijn onze festivals zo gezellig en veilig en onze prijswinnende exposities puur en krachtig. Het kan zomaar zijn dat je niet meer terug wilt naar huis. Wolkom in Fryslân.