Ga naar inhoud
Favorieten 0

Voorjaar in Friesland | Ontdek de lente

Voel jij de lentekriebels al?

We snappen je helemaal. Genietend van het mooie weer wil je de lente natuurlijk zo goed mogelijk invullen. Zoek dit voorjaar de ruimte op en plan een uitje of vakantie naar Friesland. Dat hoeft natuurlijk niet alleen in het voorjaar, want het hele jaar door valt er genoeg te beleven.  

open watersport weken

Van 1 april t/m 15 mei maak je kennis met al het mooie dat er op het water te beleven is. Tijdens de Open Watersport Weken kan je proefvaarten maken, deelnemen aan 'nieuwe' watersporten, een kijkje nemen aan boord of in de loodsen van scheepsbouwers. Vind hier alle activiteiten in Fryslân.

Ontdek alle activiteiten

11x uniek

11x uniek
CITYTRIP

Onze elf steden zijn stuk voor stuk uniek, en allemaal bijzonder. Tijd voor een citytrip! Het enige wat je hoeft te beslissen, is waar je als eerst naartoe wilt!

handle with care

handle with care
EXPOSITIE

Handle with care draait om de hand en gebaren - uitingen van intimiteit, mededogen, stilte, dwang, arbeid en feest. De universele rol van handen en vingers in het leven van mens en dier is in deze tentoonstelling gevangen in keramiek.

11fountains

11fountains
11FOUNTAINS

Elf fonteinen in de elf Friese steden, ontworpen door elf kunstenaars uit elf verschillende landen. De grootste beeldentuin van Europa staat weer aan! Combineer een bezoek aan de fontein met een stadswandeling. Welke fonteinen wil jij dit jaar bezoeken? 

#visitfriesland

#visitfriesland
INSTAGRAM

Op ons Instagramkanaal @visit.friesland ontdek je de mooste voorjaarsfoto's om helemaal in de stemming te komen! Deel jouw meest zonnige foto's #visitfriesland of #frieslandstyle. De leukste foto's lichten we regelmatig uit.

ORANJEWOUD FESTIVAL

ORANJEWOUD FESTIVAL
EVENEMENT

Het Oranjewoud Festival is genieten van het krieken van de dag tot in de late uurtjes van optredens door topmusici uit binnen- en buitenland op bijzondere en verrassende locaties. 

De pontjes varen weer

De pontjes varen weer
PONTJES

In Friesland kun je vanaf maart met verschillende pontjes ‘oerstekken’ en mooie fiets-en wandeltochten maken. En bij die pontjes is er ook nog eens van alles te doen! Ga bijvoorbeeld op pad met een local in het nationaal landschap of stempel voor een gratis Opfrieser Bierenburg. 

Lente tunes for on the road

Lente tunes for on the road
LUISTEREN

Met deze playlist breng je het voorjaarsgevoel overal met je mee!

Routes

Routes Echtpaar op de fiets bij de Fogelsanghstate in Veenklooster
WANDELEN, FIETSEN EN VAREN

Op Friesland.nl vind je talloze routes om te wandelen, fietsen, varen, rijden en meer! Of je nu langs de uitgestrekte waddenkust wilt, door de bossen, langs de steden, rondom het water of op de Wadden, er zit voor iedereen een passende route bij.

lekker met de camper

lekker met de camper
CAMPEREN

Nieuw: de camperroute langs waterwerken en waterwegen in Waterland van Friesland. Ontdek hoe de mensen hier de ene keer samen werken met het water en een andere keer de strijd ermee aan gaan. Je kunt de camperroute het beste opknippen in vier dagen zodat je voldoende tijd hebt om de camper te parkeren en te genieten van de watericonen onderweg.

Friesland, land van meren en waterwegen, waar pittoreske steden grenzen aan veelzijdige landschappen. Waar alledaagse hectiek ruimte maakt voor eindeloze rust. En waar de rijke historie omarmd wordt door moderne cultuur.

Sara van Geloven, Lonely Planet

Ervaringen van bloggers en journalisten