Ga naar inhoud
Favorieten 0

Wadlopen naar Schiermonnikoog

Schierzicht, Lauwersoog

Wadloopcentrum Fryslân organiseert verschillende wadlooptochten, waaronder van Lauwersoog naar Schiermonnikoog.

Deze oversteek van Lauwersoog naar Schiermonnikoog kan alleen gedaan worden door mensen met een uitstekende conditie. De tocht naar Schiermonnikoog is namelijk zwaar, niet alleen vanwege de lengte (19 kilometer, 5,5 uur), maar ook vanwege de diepe geulen en de langdurige slikvelden die gepasseerd moeten worden.

Deze tocht is dan ook een sportieve uitdaging, maar daarnaast is er voldoende ruimte om ook ten volle te genieten van het prachtige natuurgebied waar je doorheen loopt. 

De minimale leeftijd voor deze tocht is 18 jaar. Er wordt verzameld bij restaurant Schierzicht bij Lauwersoog, vanaf hier wordt je met een touringcar naar de startlocatie gebracht. Je ontvangt van de gidsen een deelnemerkaart. Deze kaart is ook het bewijs voor de terugtocht per veerboot. Wanneer de tocht later op de dag start en het niet meer mogelijk is om de laatste veerboot te halen, wordt er gezorgd voor een andere boot om de terugtocht mee te maken.

Parkeren kan in parkeergarage P1 en op parkeerterrein P2 of P5.

Kledingadvies

Qua schoenen zijn 'hoge canvas gymschoenen' met sokken verplicht. Kies hierbij voor hoge sokken, geen enkelsokken. Ook duikschoenen zijn toegestaan. Heb je geen geschikt schoeisel bij je dan kunnen de gidsen deelname aan de tocht weigeren. Wat betreft kleding dien je deze af te stemmen op de weersomstandigheden. Op het Wad staat vaak een frisse zeewind. Zorg daarom voor warme en winddichte bovenkleding. Je dient verplicht een windjack of regenjack bij je te dragen in je rugtas. Het dragen van een korte broek is aan te raden. Spijkerbroeken worden afgeraden, deze kunnen gaan schuren. Kijk hier voor meer info.

Informatie
Afstand 19 km
Duur 5,5 uur
Zwaarte zwaar

Let op

Kijk altijd een dag van tevoren op de website van Wadloopcentrum Fryslân of de tocht doorgaat! Dit wordt uiterlijk om 18.00 uur gecommuniceerd.

Wanneer:
10 juni t/m 19 augustus
Prijsinformatie:
Vanaf € 42,50
Toon resultaten