Ga naar inhoud
Favorieten 0

Tweede Wereldoorlog Tour | A Guide to Leeuwarden

A Guide to Leeuwarden, Leeuwarden

Op deze stadswandeling hoor je de meest bijzondere verhalen uit de 2e wereldoorlog.

Vanaf 15 april kun je 4 zaterdagen om 14:00 uur mee met de lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden. Zij vertellen de meest bijzondere verhalen uit de Tweede Wereldoorlog.  Wat merkten de Leeuwarders zelf van de oorlog? Wat is er met de joodse inwoners van Leeuwarden gebeurd? Waar zat de bezetter en welke bijzondere acties heeft het verzet uitgevoerd?

Start: Onze tours beginnen op het Oldehoofsterkerkhof. Onze gidsen wachten bij de ingang van Obe (binnen zit het Visitor Center Leeuwarden). Dit is tegenover de Oldehove (de scheve Toren) en de streekproducten winkel Ut Streekie. De wandeling duurt 1,5 uur eindigt bij het verzetsmuseum.

Prijs: Dit is een ‘Free Tour’. Aan het einde van de tour mag je zelf bepalen wat je de tour waard vindt, middels een vrijwillige bijdrage! Taal: Deze stadswandeling is in het Nederlands. 

Aanmelden kan op de website van A Guide to Leeuwarden. Deze tours zitten soms ook vol, dus we raden je aan om je van te voren aan te melden om er zeker van te zijn dat je mee kunt lopen. Hierdoor kunnen wij evt ook een extra gids inzetten mocht dit nodig zijn.

Het is ook mogelijk deze Tour exclusief te boeken voor eigen gezelschap. De wandeling is dan ook op andere dagen mogelijk.

Wanneer:
15 april t/m 13 mei

Hier vind je Tweede Wereldoorlog Tour | A Guide to Leeuwarden
A Guide to Leeuwarden

Adres:
Heer ivostraatje 1
8911DP Leeuwarden
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten