Ga naar inhoud
Favorieten 0

Kerkrestaurant 't Ponkje

Woudsend

Restaurant 't Ponkje biedt u een grote keus aan à la carte' gerechten en ons Ponkje menu, het Ponkje bestaat al meer dan 47 jaar.

't Ponkje bestaat al meer dan 47 jaar. Wij hopen dat u van de gerechten, de ambiance en onze gastvrijheid zult genieten en wensen u een "lekker" avondje. In de uitgebreide " Menukaart" bieden wij u een grote keus aan à la carte' gerechten en ons Ponkje menu.

De oude doopsgezinde kerk, waarin 't Ponkje is gevestigd, stamt uit het eind van de 18e eeuw. Dit kerkje is een z.g. schuilkerk of vermaning. De volgelingen van Menno Simons (1496-1561) hebben het gebouwtje in 1969 verkocht en toen is er dit gezellige Eethuisje van gemaakt.

't Ponkje is het Friese woord voor kerkenzakje. Het kerkinterieur is zoveel mogelijk bewaard gebleven, zoals kerk- en kerken raadsledenbanken, de kraak, de orgelgaanderij, het klankbord van de preekstoel en de kerkenzakjes.

Eens per jaar, op de 1ste adventsdag, komt de doopsgezinde gemeente uit Zuidwest Friesland bij ons in 't Ponkje voor een traditionele kerkdienst.

Op dit moment is het mogelijk om een privé diner te hebben in het museumhuisje in Woudsend. Mocht u privé elders willen dineren, neem contact op en vraag naar de mogelijkheden. 

Type eetgelegenheid:
Restaurant

Hier vind je Kerkrestaurant 't Ponkje

't Ponkje
Fermaningsteech 1
8551 SP Woudsend
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten