Ga naar inhoud
MAP

Aquaduktroute

(76,0 km)

Alle watersporters hebben voorrang op deze route. Lang wachten bij de brug? Dat wordt je hier bespaard. Over het algemeen heb je hier geen last van het wegverkeer. De start en finish van deze 76 kilometer lange route naar de vijf waterbouwkundige hoogtepunten is de oude binnenstad van Stavoren.

Deze aquaducten maken deel uit van de route: het Galamadammen-aquaduct bij Koudum, het Ee-aquaduct bij Woudsend, het Jeltesloott-aquaduct bij Hommerts, het Houkesloot-aquaduct bij Sneek en het Geeuw-aquaduct bij IJlst.

Dit ga je zien

Startpunt: Johan Frisosluis
8715 JM Stavoren
1

Museum 't Ponthús

Museum 't Ponthús

De Toankamer bevindt zich in 2 pandjes die gebouwd zijn als dienstwoningen voor de Rederij, die jaren lang de roemruchte (trein)pontverbinding onderhield tussen Stavoren en Enkhuizen.

2

11fountains Stavoren

11fountains Stavoren

De zee geeft, de zee neemt. Stavoren, ooit een rijke Hanzestad, kan erover meepraten. Overstromingen, zeehandelsoorlogen, een haven die verzandde: meermalen verviel de stad tot armoede.

3

Hotel De Vrouwe van Stavoren

Hotel De Vrouwe van Stavoren

Aan de oude haven van Stavoren vindt u Hotel-Restaurant-Serre "de Vrouwe van Stavoren". De bijzonder fraaie ligging biedt u vanuit de gezellige serre uitzicht op een fascinerend schouwspel van komende en gaande zeiljachten en traditionele schepen...

4

Passantenhaven Heegerwâl

Passantenhaven Heegerwâl

De passantenhaven Heegerwâl heeft een schitterende ligging direct aan het Heegermeer. Het prachtige, kindvriendelijke dagrecreatiestrand ligt pal naast de haven. Het centrum van Heeg ligt op een paar minuten lopen van de haven. Watersport, vakantiew...

5

VVV Heeg

VVV Heeg

Bij VVV Heeg vind je toeristische informatie over de regio, zoals  bezienswaardigheden, evenementen, verblijfsaccommodaties, rondvaarten en meer. 

6

Restaurant d'Ald Wal

Restaurant d'Ald Wal

Restaurant d'Ald Wal is een horecagelegenheid in hartje Heeg aan het vaarwater De Syl.

7

Stadsherberg 'Het Wapen van IJlst'

Stadsherberg 'Het Wapen van IJlst'

Stadsherberg 'Het Wapen van IJlst' ligt in het centrum van het pittoreske Elfstedenstadje IJlst. Het terras ligt vlakbij de brug waar vooral zomers veel toeristen in hun bootjes langs varen.

8

11fountains IJlst

11fountains IJlst

Volgens Shinji Ohmaki vormt cultuur zich, net als de natuur, laag op laag. Nieuwe generaties bouwen steeds weer voort op een grote onderlaag die niet verdwijnt.

9

Passantenhaven IJlst

Passantenhaven IJlst

De passantenhaven IJlst biedt aanlegmogelijkheid voor 24 jachten en zeilboten met een diepgang tot 1.20 m.

10

11fountains Sneek

11fountains Sneek

Op een gouden bol midden in het water staat een man met een Hoorn des Overvloeds.

11

Markt23

Markt23

Eten, drinken en ontmoeten doe je bij Markt23. Markt23 is gevestigd in een prachtig historisch pand met een rijke geschiedenis. Ons restaurant en hotel bevindt zich in hartje Sneek en is omringd door sfeervolle historische panden.

12

Sint Martinuskerk Sneek

Sint Martinuskerk Sneek

De rooms-katholieke neogotische pseudo-basilikale kruiskerk in Sneek en is gewijd aan de heilige Martinus van Tours.

13

VVV locatie Sneek

VVV locatie Sneek

In Sneek vind je de VVV in het Fries Scheepvaartmuseum. Hier staat een team van enthousiaste vrijwilligers voor je klaar om je alle informatie te geven die je nodig hebt!

14

Jachthaven Bouma

Jachthaven Bouma

In het hart van het Friese watersportgebied, vlakbij Sneek, vindt u Jachthaven Bouma met mooie langszij ligplaatsen. Jachthaven Bouma is een kleine jachthaven, met een rustige sfeer hoog in het vaandel.

15

Jachthaven en Camping De Lytse Brekken

Jachthaven en Camping De Lytse Brekken

Ruimtezoekers zijn van harte welkom.

16

Jachthaven de Dolfijn - Theo's Yachtservice

Jachthaven de Dolfijn - Theo's Yachtservice

Aan de rand van het stadje Sloten ligt, verscholen tussen de landerijen, jachthaven de Dolfijn. Een uitstekend uitgeruste jachthaven van waaruit Friesland aan uw voeten ligt.

17

Restaurant "De Zeven Wouden"

Restaurant "De Zeven Wouden"

In ons restaurant, gevestigd in een monumentaal pand midden in het historisch stadje Sloten, staat het gastvrije team van De Zeven Wouden voor u klaar.

18

11fountains Sloten

11fountains Sloten

Kievit’ toont een meisje dat op de schouders van een man staat. Ze houdt een vogel in haar hand. Onder de voeten van de man vormt een slordige stapel emmers, jerrycans en teilen de basis van de fontein.

19

VVV locatie Sloten

VVV locatie Sloten

VVV Sloten is gevestigd in Museum Sloten. Loop hier naar binnen voor toeristische informatie, een stadswandeling door Sloten of fietsroutes, maar ook voor souvenirs of ansichtkaarten ben je hier aan het juiste adres.

20

Grandcafe Restaurant De Watersport

Grandcafe Restaurant De Watersport

Grandcafé Restaurant de Watersport is een begrip in waterminnend Nederland en daarbuiten. Er zullen weinig watersporters zijn die niet eens op ons terras of aan de bar hebben gezeten. Wij zijn 7 dagen per week open voor koffie, lunch, borrel en diner.

21

Aquacamping de Rakken

Aquacamping de Rakken

U kiest voor Friesland en zoekt naar de beste plaats om er ‘helemaal uit’ te zijn? Welkom op de Rakken! U vindt hier alles om de dagelijkse sleur te vergeten.

Eindpunt: Johan Frisosluis
8715 JM Stavoren