Ga naar inhoud
MAP

Blokje om in Friesland

Het ‘blokje om’ is helemaal terug en de klassieke benenwagen is weer van stal gehaald. Afgelopen jaar vulden de paden en lanen zich met enthousiaste frisse neuzen die hun huizen ontsnapten. We verkenden ons eigen buurt, dorp, stad en de mooiste natuurgebieden en gingen steeds verder van huis. Goed bezig! Want de frisse lucht boost je creativiteit en productiviteit en het is gezond. Om lekker vaak een kuierke te maken zijn er de mooiste wandelroutes in Friesland. Maar of je nou de route of je hart volgt een hapje bûtenloft is altijd goed voor je.

Kies je afstand

Je vertrouwde blokje om heb je nu wel gezien.Gelukkig zijn er legio wandelroutes die nieuwe plekjes aan je introduceren, te vinden in de hele provincie. Of je nu kiest voor een ommetje na het eten, in slach troch de buorren, een stevige wandeling of een lange pelgrimage, wandelen houdt je fit en kan je zo intensief maken als je zelf wilt. Elke stap telt.

Ontdek alle routes

Ga op pad met een boswachter, natuurgids of local

"Ik zie een landschap van slinkvelden, zomerpolders en kwelders dat instant rust geeft" - Roots Magazine

Samen vitaal - Ontdek onze tips & verhalen

Creëer en plan je eigen route

Wist je dat Friesland een wandelnetwerk van 3600 kilometer heeft met 1.700 knooppunten? Je kan dus heel wat ommetjes maken. Creëer je eigen wandelroute met één van de apps of online planners. Ontdek de leukste paadjes dichtbij huis of juist wat verder weg. 

Actief bezig zijn je ding?