Ga naar inhoud
Favorieten 0

Doorvaren: het hele jaar het water op

Elk seizoen heeft z’n eigen charme en varen in de herfst of winter is heel anders dan in de zomer of het voorjaar. Alles voelt, ruikt en klinkt anders. Knisperende herfstkleuren verwarmen je hart, een frisse wind blaast in de zeilen en met een beetje mazzel vaar je door een winter wonderland. Sprookjesachtige vergezichten van de Friese dorpen en steden doen je dan denken aan de tekeningen van Anton Pieck. Doorvaren in het najaar en de winter is vooral voor de rustzoeker een aanrader. Het is een stuk stiller op het water. Echt iets voor pioniers en ontdekkingsreizigers. Op deze pagina vind je alle tips en informatie om je op weg te helpen.

Vanaf 1 december zijn onze bruggen ook open en een aantal op afroep te openen. Hierdoor kun je het hele jaar doorvaren.

Trochfarre in Friesland

Brug- en sluistijden

Wetterwille is een prachtig Fries woord voor het plezier dat je beleefd om op of rond het water te zijn. En wij vinden het belangrijk dat je dat je in alle seizoenen kan genieten van de Friese wateren. Onze bruggen blijven langer open of zijn op oproep te openen. Hierdoor kun je het hele jaar doorvaren oftewel 'trochfarre' zoals we in het Fries zeggen. Het beheer van de brug- en sluistijden in Friesland loopt via Provincie Fryslân. Op deze website vind je de actuele bedieningstijden van de regio.

Actuele bedieningstijden

Deze doorvaar routes mag je niet missen!

Friesland verken je natuurlijk het best vanaf het water. We hebben de mooiste doorvaar routes voor je klaargezet. Hierbij is rekening gehouden met bruggen die in de winter makkelijk openen of bijvoorbeeld een doorvaarthoogte hebben van 2,5 meter. Zo hoef je zelf alleen nog de juiste koers te varen.

Kom ook opladen Friesland Style

Wat ga jij doen? Wij gaan lekker opfriesen