Ga naar inhoud
Favorieten 0

Stadsboerderij De Sibbe

Sneek

Stadsboerderij De Sibbe brengt stad en platteland samen!

Aan de rand van Sneek ligt deze voormalige melkveehouderij, waar alles draait om lokaal voedsel, natuur en duurzaamheid. Er is een streekproductenwinkel, terras met speeltuin en een kleine eco camping. Je kunt er je eigen groente en (thee)kruiden plukken, dieren aaien, lekker buiten vertoeven en genieten van de rust. Ook kun je er buiten of in de hooischuur vergaderen en kunnen er rondleidingen gegeven worden. Voor kleine besloten groepen verzorgen wij ontbijt of lunch met de lekkerste producten van dichtbij.

Streekwinkel met terras
Het voormalig tanklokaal is omgebouwd tot streekwinkel en hier vind je al het lekkers uit de omstreken van Sneek, zoals: 
- Biologische zuivel van Buurvrouw Durkje (Vegelinsoord)
- Biologische kaas van De Nylander (Workum)
- Biologische kaas met natuurkorst van Kobunder (gemaakt bij Kaaslust in Oosterwolde)
- Geitenkaas van Doetie's Geiten (Jubbega) en De Molkerei (St. Anna Parochie)
- Groente uit eigen moestuin en van kleine tuinders uit de streek
- Granen van Molen Het Lam (Woudsend)
- Lokale bieren, ciders en wijnen
- En overheerlijk schepijs gemaakt bij Tikje Anders (Scharnegoutum) met melk van Buurvrouw Durkje!

Camping
De kleinschalige camping is gelegen op het achtergelegen weiland met veel privacy, rust en ruimte. Je kunt Sneek zien liggen, maar wordt toch omringd door uitgestrekte weilanden. Van het kampeerterrein loop je zo het aanliggende park van 6 hectare in, welke beheerd wordt door de stadsboerderij. In de zomer grazen onze paarden hier. Er ligt een brede sloot om het kampeerterrein heen en er is vrijwel volledig vrij uitzicht, met roofvogels, grazende paarden en schapen als achtergrond. Je hoort veel kikkers en ook loopt er af een toe een hert! Kinderen kunnen hier heerlijk in bomen klimmen, vlotten bouwen, in het hooi spelen, bloemen plukken en met dieren omgaan. Ook kun je komen kamperen in de ingerichte Bell tenten.

Hier vind je Stadsboerderij De Sibbe

Adres:
Ivige Leane 24
8631 WB Sneek
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten