Ga naar inhoud
Favorieten 0

Historische Overnachting

Woudsend

Overnachten in een museale omgeving

Voor een unieke ervaring ben je hier aan het goede adres. Je overnacht in een museale omgeving, want de woning uit 1783 met aanliggende binnenplaats, valt onder het museale gedeelte. Je kunt overnachten in een 18e eeuwse omgeving. Het gehele huis is gerestaureerd en voorzien van vloerverwarming en een badkamer met modern sanitair welke voldoet aan de eisen van de 21e eeuw. In het pand zal voldoende informatie aanwezig zijn om te genieten van de omgeving waarin je slaapt. Het drinken van een glas wijn uit een 18e eeuws glas maakt deel uit van deze unieke belevenis.

Ligging
In het dorpje Woudsend bevindt zich dit museum huisje, een historisch rijksmonument uit de 18e eeuw. Woudsend ligt tussen het Heeger- en Slotermeer en is daarom sterk gericht op watersport. Het centrum heeft een aantal winkeltjes, supermarkt, verse bakker, diverse eetgelegenheden en een haven. Ook tal van bezienswaardigheden, zoals onder andere twee werkende molens, kerken, galerieën, gerestaureerde panden, smalle steegjes en verrassende doorkijkjes. In de zomervakantie wordt er elke donderdag een nostalgische boerenmarkt georganiseerd, waar je terecht kunt voor verse streekproducten en andere verrassende artikelen. Het dorp ligt ten noordwesten van Elfstedenstad Sloten, binnen een kwartier ben je in Elfstedenstad Sneek met onder andere de Waterpoort, fontein en een gezellig stadscentrum.

Bijzonder aan deze accommodatie
Bij aankomst mag je eerst een fles wijn naar keuze uitzoeken in de de slijterij: “Tsjoch”. Daarna word je meegenomen naar het 18e eeuwse pand in de Bewaarskoallesteech en zul je de informatie ontvangen die je nodig hebt.

Belangrijk om te weten
- Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig

Groepsgrootte event:
max. 2 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Historische Overnachting

Bewaarskoallesteech 1
8551 SC Woudsend
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten