Ga naar inhoud
Favorieten 0

Lytse Teetún

Ferwert

Kleine, knusse theetuin in het prachtige terpdorp Ferwert, in de gemeente Noardeast-Fryslân. De tuin ligt aan meerdere fiets- en wandelroutes. Kom genieten van het buitenleven met een kopje koffie, thee of vers sap. De theetuin is in onze voortuin en het...

Kleine, knusse theetuin in het prachtige terpdorp Ferwert, in de gemeente Noardeast-Fryslân. De tuin ligt aan meerdere fiets- en wandelroutes. Kom genieten van het buitenleven met een kopje koffie, thee of vers sap. De theetuin is in onze voortuin en het rustpunt kunt u rechtsom achter het huis vinden. De openingstijden van de Lytse Teetún variëren, afhankelijk van het weer, van mei t/m september. Het rustpunt zal het hele seizoen open zijn voor toeristen waar u tevens gebruik kunt maken van toilet en oplaadpunt e-bike.

Wij wonen hier sinds 2006 (met 2 honden en een konijn). Het huis dateert van 1870. Voorheen waren het twee woningen. De voordeur met huisnr. 41 hoorde bij de linkerzijde van de woning. Rechtsom het huis (wanneer u naar het rustpunt loopt) treft u nog een deur. Dit was nr. 43, de rechterzijde van het huis. Sinds 2000 is het één huis. De wijk achter het huis is van 1980.  Daarvoor was naast ons huis een steeg waar meerdere huizen aanstonden. Vandaar dat de nummering nu zo verspringt. Wij op nr. 41 en de buren (rechts) op nr. 61. Vanaf 2013 zijn we begonnen met de theetuin en vanaf 2021 zijn we aangesloten bij Stichting Rustpunt.

Omgeving Ferwert is een terpdorp evenals de dorpen er omheen. Het dorp ligt aan de waddenkust op de route naar Ameland, tussen de steden Leeuwarden en Dokkum. Ferwert heeft een historisch en beschermd dorpsgezicht (kern). Bij verschillende huizen bevinden zich bordjes aan de muur die verwijzen naar de geschiedenis. Er is zelfs een cultuur/historische route Ferwert-Hegebeintum. Het dorp beschikt nog over een supermarkt, slager, bakker, fietsenmaker en het dorpscafé op de hoek. In de buurt van het rustpunt / theetuin is een speeltuin. Hegebeintum is het naast gelegen dorp met de hoogste terp van Nederland. In het bezoekerscentrum kunt u terecht voor meer informatie.

Kom gezellig een keer op de koffie & thee bij de Lytse Teetún. Oant sjen! Groetnis Jan Jacob & Hilda en Fedde Oevering

Facebook en Instagram

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Lytse Teetún

Hoofdstraat 41
9172 MN Ferwert
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten