Ga naar inhoud
Favorieten 0

Breng met jouw foto een Hulde aan de Friese Horizon

| Redactie Visit Friesland

Hét mienskip project van 2021

In 2021 brengt Friesland een ode aan haar bijzondere landschap. Als onderdeel van dit themajaar zetten dichter des Vaderlands 2019-2020​ Tsead Bruinja en kunstenares Claudy Jongstra deze zomer hun eigen expertise in om het Friese landschap in de spotlights te zetten. Naast deze twee kunstenaars wordt iedereen opgeroepen om mee te werken aan een kunstwerk waarmee we als mienskip een Hulde aan de Horizon brengen.

Kunstenaars en het Friese landschap
Visit Friesland nodigde de twee uiteenlopende kunstenaars uit om een ode aan het landschap te brengen. Zo schreef Tsead Bruinja het gedicht Grastronaut vol herinneringen aan zijn jeugd in het Friese platteland. Is Claudy Jongstra een kunstenares die dicht bij de natuur staat en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Daarnaast is zij voor Friesland de ambassadeur van de landelijke Ode aan het Landschap campagne van het NBTC.

Mienskip voor het Friese landschap
Het laatste kunstwerk waarmee een lofzang gedaan wordt aan het Friese landschap ontstaat vanuit de mienskip. ‘’2020 was een jaar van dichte deuren. Het jaar dat we ons alleen konden opladen aan de buitenlucht en het landschap. Het deed ons beseffen hoe belangrijk dat landschap is en hoe fijn het was dat we ervan mochten genieten. Daarom roepen we je nu op om samen met alle andere natuurgenieters een ode te brengen aan dat landschap. Een staande ovatie aan onze natuur. Een hulde aan de horizon’’, aldus Bouke Kors (Brand Manager Visit Friesland). Deel jouw mooiste horizon-foto die je de afgelopen twaalf maanden maakte via www.huldeaandehorizon.nl. Visit Friesland brengt alle foto’s samen en maakt de langste, kleurrijkste en meest diverse horizon die de verbeelding te boven gaat.

Themajaar Ode aan het Landschap - 2021
Nergens ter wereld is het landschap op korte afstand zó divers als in Nederland. Maar dit landschap vertelt steeds hetzelfde verhaal: de eeuwenoude verbinding tussen mens en natuur. Net zo lang vormt het Nederlandse landschap een inspiratiebron voor schilders, schrijvers en kunstenaars. Het landschap houdt ons ook een spiegel voor: keuzes uit het verleden hebben invloed op de toekomst. Wij zullen onze vindingrijkheid hard nodig hebben om het landschap leefbaar en vruchtbaar te houden. In 2021 brengen zeven partners daarom een ode aan het Nederlandse Landschap. Wil je meer informatie over het themajaar Ode aan het landschap van het NBTC? Bezoek dan www.holland.com/odeaanhetlandschap.

Benieuwd hoe Friesland in 2021 nog meer een ode aan haar landschap brengt? Bezoek dan www.friesland.nl.