Ga naar inhoud
Favorieten 0

Goede start eerste deelname SDG Action Days

Vandaag sloten we de SDG Action Days af met een ontdekkingstocht door Leeuwarden waarbij de Global Goals centraal stonden, oftewel de Sustainable Development Goals van de VN. Het spel werd gespeeld met een groep van zo’n 35 mensen, waaronder een deel eigen collega’s van Merk Fryslan, een aantal van Waterland van Friesland, maar ook andere organisaties uit de omgeving.  

Een ludieke manier meer te weten te komen over de Global Goals. Want ook intern is het belangrijk dat we weten waarvoor we het doen, zodat we het nóg beter kunnen laten zien in ons werk.  

Bewust vakantie vieren

De SDG Action Days vormden ook aanleiding om meer in te zetten op bewust vakantie vieren. Merk Fryslân ziet kansen om de doelgroep te inspireren met duurzame opties tijdens de vakantie. Het is een moment waarin mensen tijd en ruimte hebben om te ontspannen en waarin ze openstaan voor nieuwe, innovatieve oplossingen. We zijn gestart met een speciale online pagina met duurzame tips rondom slapen, eten, vervoer, afval en activiteiten. Op een laagdrempelige manier laten we zien wat voor stappen je zelf kunt zetten.

Inspirerende online lunch sessies

In totaal zijn er vier online sessies georganiseerd met thema’s als klimaatneutraal toerisme, brede welvaart, biodiversiteit en samenwerken met andere sectoren. Dit zijn uitzendingen gericht op de branche toerisme en recreatie, om ook op dit niveau te inspireren. Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel vertelde over het belang van het vergroenen van de omgeving en ging samen met Hanneke Schmeink van Vereniging Circulair Friesland in gesprek over kansen voor Friesland. De uitzendingen zijn via YouTube allemaal terug te kijken of bekijk ze via deze link.

De SDG Action Days zijn hiermee tot een goed einde gekomen. Het was de eerste keer dat Merk Fryslân hieraan een bijdrage heeft geleverd. Voor ons een mooie aanleiding om onderwerpen als duurzaam reizen, brede welvaart en de samenwerking met andere sectoren voor het voetlicht te brengen. Gelukkig bruist het in de provincie al van de initiatieven en zijn partijen als Vereniging Circulair Friesland, Toerisme Alliantie Friesland (TAF), YNBUSINNESS en natuurlijk Provincie Fryslân al heel actief om gezamenlijk de duurzame transitie naar de volgende fase te brengen. Samen maken we van Fryslân de gelukkigste provincie!