Ga naar inhoud
Favorieten 0

Meld je aan voor de circulaire bustour

Deze tour is wederom een slagvaardige vrolijke samenwerking van de partners van het Actieplan Circulaire Gastvrijheidssector: Vereniging Circulair Friesland, Merk Fryslân, Provincie Fryslân en Toerisme Alliantie Friesland.

Programma:

13.00 Vertrek bij Via Via

13.30 Aankomst Pean

14.45 Aankomst De Koevoet

15.30 Aankomst De Laape

17.15 - 18.30 Aankomst Via Via voor hapje & drankje

Dit zijn de stops van de bustour

Pean

Pean in Nes heeft naast de combinatie van zeilschool, groepsaccommodatie in een voedselbos 13 waterlodges gebouwd. Op vrolijk prikkelende wijze worden gasten meegenomen en ondergedompeld in een duurzaam verblijf.  Deze enthousiaste deelnemer van het Koploper 2021 doet nu mee aan het Green Key begeleidingstraject. 

De Koevoet

De Koevoet in Teroele haalde na het Green Key begeleidingstraject zowel een Green Key goud certificaat als de Blauwe Vlag binnen. Dit familie bedrijf koestert de karaktervolle pleisterplaats tussen de Friese Meren en integreert op subtiele wijze duurzaamheid in het hele bedrijf. Daarmee leveren ze kwaliteit aan de gasten maar vooral ook aan het landschap, de natuur en de sociale omgeving.

De Laape

De Laape is getransformeerd van melkveebedrijf naar executive retreat waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van duurzame voorzieningen als warmtepompen, groene daken, regenwater voor toiletten en een eigen moestuin voor de versnaperingen voor de gasten. In 2023 doet de Laape mee aan het Green Key traject.

VIE VIA

VIE VIA biedt just a room, maar is niet zomaar een kamer. Na deelname aan de CIRCO track 2021 is het hotel een circulair pareltje. Samen met de bouwer, architect en installateur is een innovatief bouwproces gestart. Tijdens deze circulaire ontdekkingsreis zijn continu keuzes gemaakt bij ontwerp en uitvoering: wat kan ik behouden, wat kan slimmer.