Ga naar inhoud
Favorieten 0

Veelgestelde vragen over je vermelding in de database van Friesland

Wat kan ik vermelden in de database?

De Friesland database is ingericht op het vermelden van toeristische locaties (denk aan hotels, bootverhuurders, activiteitenaanbieders etc.) en evenementen die interessant zijn voor toeristen. Op enkele regio websites worden ook niet toeristische locaties geplaatst als deze een toevoeging zijn vanuit 'gastheerschap' (Bijvoorbeeld een supermarkt in de buurt van een camping.)

 
Ook kun je zogenoemde deals aanmaken, een soort van pakketreizen of arrangementen gebaseerd op meer dan 2 vermeldingen die je kunt combineren.

Op welke websites kan mijn vermelding zichtbaar worden?

Naast hoofdportaal Friesland.nl, is de database gekoppeld aan Visitwadden.nl, Meetinfriesland.nl (voor bedrijfsuitjes en vergaderen), Waterlandvanfriesland.nl, Ngoudenplak.nl (regio Heerenveen), Opendrachten.nl (Drachten), Zuidoostfriesland.nl, Eropuitinfriesland.nl (Noordoost Friesland), Oudezee.nl (Noordwest Friesland) en Haringenwelkomaanzee.nl.

Afhankelijk van waar je evenement of locatie zich bevindt, plaatst de reactie je op de sites die van toepassing zijn.

Let op: evenementen en locaties die zich in Leeuwarden bevinden, dienen zich via de database van Visitleeuwarden.com aan te melden.

Hoe maak ik een vermelding aan in de database?

  1. De database is bereikaar via login.friesland.nl
  2. Heb je nog geen account en inlog? Vraag deze dan hier aan.
  3. Heb je al wel een inlog? Log dan in.
  4. Maak een locatie, deal of evenement aan door in het linkermenu een keuze te maken.
  5. Kom je er niet uit? Lees dan onze handleiding via friesland.nl/handleiding.

Wat kost een vermelding?

Een vermelding op Friesland.nl of een van de partnerwebsites is geheel kosteloos. Merk Fryslân en haar partners vragen nooit om een vergoeding. Kom je een kanaal tegen waar je wel moet betalen voor je vermelding? Dan hoort deze op geen enkele wijze bij Merk Fryslân.

Ik heb een vermelding gemaakt, wanneer is deze zichtbaar?

Als je een item aanmaakt, komt deze niet direct online. De redactie krijgt een notificatie van het aangemaakte item binnen en moet deze nog goedkeuren. Binnen vier werkdagen nemen we contact met je op als de vermelding nog niet compleet is, of publiceren we het item op de websites die van toepassing zijn.