Ga naar inhoud
Favorieten 0

Reddingboothuisje KNRM

Hindeloopen

Een bijzonder fotogeniek gebouw en locatie vormt het azuurblauwe reddingboothuisje KNRM op de dijk in Hindeloopen. Het oude reddingboothuisje uit 1911 is een rijksmonument geworden. In de tijd van de Zuiderzee voer de KNRM in Hindeloopen uit om zeelieden

Een bijzonder fotogeniek gebouw en locatie vormt het azuurblauwe reddingboothuisje KNRM op de dijk in Hindeloopen. Het oude reddingboothuisje uit 1911 is een rijksmonument geworden. In de tijd van de Zuiderzee voer de KNRM in Hindeloopen uit om zeelieden van de verdrinkingsdood te redden.  

De KNRM is oorspronkelijk opgericht om hulp te verlenen aan zeelieden die voor de Nederlandse Noordzeekust voeren en in gevaar verkeerden. Pas begin twintigste eeuw werd het reddingswerk ook langs de Wadden- en Zuiderzeekust verricht. Hindeloopen was hierbij één van de eerste reddingsstations. Het boothuis op de dijk is in 1911 door Tjeerd Diekkes uit Hindeloopen gebouwd. De eerste redding vond plaats in 1919. In 1941 is de roei-reddingsboot vervangen door een motor-reddingsboot. Na de afsluiting van de Zuiderzee is het IJsselmeer een zeer geliefd watersportgebied geworden. Dit heeft tot gevolg dat er nog steeds reddingswerk moet worden verricht. Inmiddels is er hiervoor in de directe nabijheid van het oude reddingboothuisje een nieuw reddingstation neergezet. 

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Reddingboothuisje KNRM

't Oost 1
8713 JP Hindeloopen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten