Ga naar inhoud
Favorieten 0

WIES

Leeuwarden

WIES is een Nederlandstalig poptrio uit Amsterdam. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica onderscheidt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare 'Do It Yourself'-mentaliteit. Hun gevarieerde nummers en krachtige teksten hebben hen al naar...

WIES is een Nederlandstalig poptrio uit Amsterdam. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica onderscheidt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare 'Do It Yourself'-mentaliteit. Hun gevarieerde nummers en krachtige teksten hebben hen al naar uitverkochte zalen in heel Nederland gebracht, en nu staan ze op het punt om Neushoorn te betoveren!

WIES is niet zomaar ‘n bandje; met nummers als gedachtespinsels over zowel de grote vragen in het leven als de kleine dingen die een jongvolwassene bezighouden, presenteert het trio doordachte teksten gehuld in een ijzersterk muzikaal jasje. De kenmerkende stem van frontvrouw Jeanne Rouwendaal voert je langs de diverse facetten van WIES' muzikale spectrum, van vurige songs tot kwetsbare liedjes om in rond te dwalen. Denk aan; Spinvis met raggende gitaren of Ramses Shaffy met de rauwe vocalen van Roosbeef - maar bovenal - heel erg WIES.

In 2021 kwam debuutalbum 'Het Is Een WIES' uit, met daarop onder andere de pakkende singles 'Soms Is Het Te Laat', 'Barman' en 'Meisje'. In 2023 volgde het tweede album 'Alles Anders', waarmee de band muzikaal én conceptueel de diepte induikt. Op de plaat hoor je herkenbare boodschappen over leven en dood, vreugde en verdriet, liefde en pijn. Songwriter en frontvrouw Jeanne Rouwendaal neemt in dit album zichzelf onder de loep en deelt in haar verhalen een stukje van zichzelf, waarmee ze hoopt dat de luisteraar zich op zijn of haar beurt weer gezien en gehoord voelt. In deze tijdscapsule hoor je andere de 3FM Megahit ‘Ik Zie Ik Zie’.

Met uitverkochte zalen tijdens verschillende tours en optredens op gerenommeerde festivals zoals Pinkpop, Best Kept Secret, Concert at SEA, Paaspop en Zwarte Cross, is het nu tijd om naar het Hoge Noorden te reizen! 'Ik Zie Ik Zie': een prachtig concert in het verschiet!

Wanneer:
11 oktober
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je WIES

Neushoorn Leeuwarden
Ruiterskwartier 41
8911 BP Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten