Ga naar inhoud
Favorieten 0

Wandelen op de rand van het voorjaar in de Peazermerlannen

Paesens

Aan het einde van het voorjaar is er nog net tijd voor een mooie wandeling over de Peazemerlannen, bij Peasens-Moddergat. Dit kwelderlandschap verandert ieder seizoen, dus voordat de lente voorbij is moet je het nog bewonderen. Daarnaast zijn er in ieder...

Aan het einde van het voorjaar is er nog net tijd voor een mooie wandeling over de Peazemerlannen, bij Peasens-Moddergat. Dit kwelderlandschap verandert ieder seizoen, dus voordat de lente voorbij is moet je het nog bewonderen. Daarnaast zijn er in ieder jaargetijde andere vogels te horen. Onze natuurgids neemt je graag mee op een avontuurlijke wandeling, terwijl hij vertelt over het ontstaan van het gebied en haar bijzondere inwoners. Kom genieten van het verhaal van de waddennatuur.

In april 1973 raasde er een extreem zware storm over het waddengebied. Het water in de Waddenzee begon hevig tegen de dijk aan te beuken, waardoor een gat in de dijk werd geslagen. Hierdoor stroomde de hele buitenste polder onder water en kreeg de Waddenzee vrij spel. Geleidelijk slibde het gebied op. Hierdoor is het gevarieerde kwelderlandschap met grote vogelrijkdom ontstaan. Het is dankzij de vogels nooit stil in dit gebied. In de zomerpolders broeden steltlopers, zoals de scholekster, kievit, tureluur en kluut. De strandjes die bij de doorgebroken dijk zijn ontstaan bieden een goede broedplaats aan de bontbek- en strandplevier. Verder broeden op de kwelder bergeend, graspieper, rietgors en gele kwikstaart. Kom jij ze ontmoeten?

Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via onderstaand formulier of 0512-381448. Aanmelden op zaterdagen kan alleen via 0511-539618 (let op: bereikbaar tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen).

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Wanneer:
20 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)

Hier vind je Wandelen op de rand van het voorjaar in de Peazermerlannen

Adres:
Paesens
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten