Ga naar inhoud
Favorieten 0

expositie Samenspraak Maartje Roos en Jenny Boot

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Leeuwarden

Galerie de Roos van Tudor presenteert de fotografische kunstwerken van Maartje Roos samen met de schilderachtige fotoportretten van Jenny Boot. Een selectie werken in samenspraak, die ze o.a. speciaal maakten voor hun beide solo-exposities in het Fries Sc...

Een terugkomende verbinding, die al 15 jaar geleden op de Fotoacademie te Groningen haar kiem kent. Galerie de Roos van Tudor presenteert de fotografische kunstwerken van Maartje Roos samen met de schilderachtige fotoportretten van Jenny Boot. Een selectie werken in samenspraak, die ze o.a. speciaal maakten voor hun beide solo-exposities - Boot is Back! (2020), Jenny Boot en WaterSpiegel (2023/2024), Maartje Roos - in het Fries Scheepvaart Museum te Sneek.

De zorgvuldig gecomponeerde creaties van Maartje Roos spiegelen ons de werkelijkheid voor in een unieke vorm. Als haarscherpe blik op het verleden, of juist als verbeelding van de toekomst die ons wacht. Zo zet ze ruimte én tijd naar haar hand, en schildert ze verhalen met haar fotografie. Soms vervreemdend, soms onbeschaamd romantisch, maar altijd in een verrassend licht.

Jenny Boot presenteert een reeks fotoportretten die geïnspireerd zijn door haar calvinistische Friese achtergrond. Als kunstenaar opgegroeid in Sneek, waar het water, de watersport en het visserij leven diepgeworteld is, weerspiegelen haar werken de kracht en de verstilde emoties van de vrouwen van vissers en scheepvaarders. Met een subtiele blik vangt ze hun verlangen en introspectie terwijl ze uitkijken over de uitgestrekte horizonlijnen. Boots’ foto’s brengen het fysieke tot leven, maar belichten ook de innerlijke wereld van haar personages, hun contemplatie en diepgewortelde verbondenheid met het land en de meren.

Zaterdag 9 maart is de opening.

Vanaf 15.30 uur zijn de deuren geopend en 16.00 uur opent Hester Postma, directeur van het Fries Scheepvaart museum de tentoonstelling.

Wanneer:
t/m 13 april
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je expositie Samenspraak Maartje Roos en Jenny Boot

Eewal 4749
8911GR Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten