Ga naar inhoud
Favorieten 0

Sunset cruise - zeilen op Lemsteraak op Friese Meren

Regio Sneek

Na een intensieve (werk)dag lekker uitwaaien en ontspannen? Of gezellig een avondje er op uit? Dat kan! Met de avondzeiltocht van Sail Events Friesland. Geniet van de laatste zonuren van de dag terwijl je dobbert op het water. Je zult merken dat de natuur...

Na een intensieve (werk)dag lekker uitwaaien en ontspannen? Of gezellig een avondje er op uit? Dat kan! Met de avondzeiltocht van Sail Events Friesland. Geniet van de laatste zonuren van de dag terwijl je dobbert op het water. Je zult merken dat de natuur helemaal tot rust komt naarmate de avond valt en je het water voor jezelf hebt. In de prachtige natuur van Friesland vaar je langs mooie eilandjes waar veel bijzondere flora en fauna voorkomen en ga je hopelijk een mooie zonsondergang tegemoet. Rond 21.00 uur ben je weer terug in de haven van Woudsend waar je met een tevreden gevoel van boord stapt.

Lekker ontspannen of juist actief meezeilen? Dat kan allemaal. De schipper maakt je graag wegwijs in de wereld van het zeilen op een prachtig groot zeiljacht, genaamd de "Blaauwe Walvisch".

De kuip van het schip is groot, dat maakt dat er makkelijk 13 mensen ruim kunnen zitten en zich comfortabel kunnen bewegen aan boord. Is het juist een wat koudere dag met misschien wat regen, dan kun je ook even naar binnen gaan. Daar is een ruime salon voor alle mensen aan boord. De stahoogte is meer dan voldoende, namelijk meer dan 2,30 meter hoogte. De kachel kan aan en het is er dan als snel gezellig en behaaglijk. De "Blaauwe Walvisch" is voor een geslaagde avondtocht dus niet afhankelijk van het weer. Er is beschutting, warmte en gezelligheid in het ruime schip.

18.00 uur: Ontvangst in de haven met koffie/thee en wat lekkers. 18.15 uur: Trossen los en richting de Friese Meren. Drankjes kunnen tijdens de vaartocht besteld worden, welke na afloop middels een betaalverzoek betaald kunnen worden. 20.45 uur: Terugkomst in de haven van Woudsend. Onder het genot van ons ‘aanleggertje’, praten we aan boord nog even na over de belevenissen van de avond.

Er wordt alleen gevaren bij omstandigheden die aantrekkelijk zijn voor de gasten aan boord. Indien nodig zoekt Sail Events Friesland samen naar een juiste oplossing voor een vaartocht met fijne omstandigheden. Tijdens de vaartocht wordt er een uitstekende catering service aan boord aangeboden. Het is mogelijk om een op maat gemaakt arrangement samen te stellen. Voor, tijdens of na de rondvaart kan er een proeverij, borrel of diner verzorgd worden. Neem gerust contact op met Sail Events Friesland voor de mogelijkheden. Ook als je op een ander tijdstip of langer wilt varen.

Boek je tickets via: https://zoekenboek.waterlandvanfriesland.nl/nl/activiteit/sunsetcruise-zeilen-friese-meren

Ligging
Locatie van het schip: Waechswal (achter de Spar). In de Haven van Woudsend. Je kunt je auto parkeren aan de Lynbaen 15 in Woudsend.

Belangrijk om te weten
Het schip is een kwartier voor afvaart geopend. Er wordt alleen gevaren als de weersomstandigheden het toelaten. De vaart gaat door als er minimaal 5 personen zijn aangemeld. Het max. aantal personen is 13. Bij groepen met meer dan 5 personen graag contact opnemen via 06-23 28 4719 of info@saileventsfriesland.nl.

Het is aan te raden om gympen aan te doen, een windjack en zonnebril, zonnecap/hoed en zonnebrandcrème op te doen. Neem voor de zekerheid ook je zwemkleding en handdoek mee: je weet maar nooit!

Wanneer:
1 mei t/m 30 september
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Sunset cruise - zeilen op Lemsteraak op Friese Meren

Regio Sneek
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten