Ga naar inhoud
Favorieten 0

De Oergong

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Koehool

De Oergong is een midzomerwadconcert van fanfarekorps De Bazuin o.l.v. Marten Miedema. Het korps nodigde muziekkunstenaar Sytze Pruiksma uit om een stuk te componeren dat zij samen met trompettist Eric Vloeimans midden op het wad ten gehore brengen.

De Oergong is een midzomerwadconcert van fanfarekorps De Bazuin. Het korps nodigde muziekkunstenaar Sytze Pruiksma uit om een stuk te componeren dat zij samen met trompettist Eric Vloeimans midden op het wad ten gehore brengen. De vogels, de golven, de geuren, de wind en ook de stilte worden één met het muziekstuk.

Voor de leden van het fanfarekorps is deze plek belangrijk: je komt er om uit te waaien, om na te denken of om verdriet te verwerken, en vooral om te genieten van de oneindige schoonheid van het wad. Speciaal voor deze plek, onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee, schreef Sytze Pruiksma het muziekstuk Images of a Sea, dat tijdens De Oergong een andere vorm van een fanfareconcert laat horen.

Het concert speelt met het ritme van de tijd: in maatsoorten en klankkleuren. Met op de achtergrond het spel van zon en maan die het wad beïnvloeden. Je voelt het wisselen van de seizoenen, het komen en gaan van eb en vloed. De overgang van zout naar zoet, van warmte naar kou, van dood naar nieuw leven. Het aangaan, verbinden en loslaten.

Luister hier!

Wanneer:
t/m 19 juni 2022
Prijsinformatie:
Vanaf € 29,50
Toon resultaten