Ga naar inhoud
Favorieten 0

Open Monumenten dag met exposities in Johanneskerk Britsum

Johanneskerk Britsum, Britsum

Brecht Langhout exposeert in de Johannes kerk in Britsum van zaterdag 3 augustus 2024 tot en met zondag 15 september 2024 (open monumentendag) Opening zaterdag 3 augustus 2024 om 16.00 uur. Hier zal zij zelf vertellen over haar werk. Wees welkom.  OERTAAL Symbolen...

Brecht Langhout exposeert in de Johannes kerk in Britsum van zaterdag 3 augustus 2024 tot en met zondag 15 september 2024 (open monumentendag)

Opening zaterdag 3 augustus 2024 om 16.00 uur. Hier zal zij zelf vertellen over haar werk. Wees welkom.

 OERTAAL

Symbolen in kunst en cultuur.

Vanaf de prehistorie werden veel beelden gebruikt om religieuze en morele boodschappen over te brengen. De kunstenaars probeerden zo de gevoelens onder de mensen tot uitdrukking te brengen. Dit  omdat het in de natuur zit van het creatieve individu om aan innerlijke processen een uiterlijke vorm te geven.

Dans, muziek en beeldende kunst hebben hun wortels in de oertijd en zijn nog altijd in iedere cultuur aanwezig. Niet meer om de goddelijke boodschap over te brengen maar omdat het noodzakelijk is om zich te uiten in oeroude expressievormen.

Kinderen wereldwijd gebruiken dezelfde expressievormen in hun tekeningen. De vormen die kinderen in hun tekeningen gebruiken noemen we basisvormen.

De basisvormen zijn de lijn, de cirkel, de eivorm, de punt, de boog, de driehoek, het kruis en het vierkant. Iedere vorm heeft zowel een mythologische als een psychologische betekenis. De eivorm symboliseert geborgenheid en bescherming. Een voorbeeld : Je ziet eivormen terug in kindertekeningen van kinderen tussen de 2-3 jaar, het is het einde van de eerste hechtingsfase. Ze voelen zich ergens bij horen en dat geeft een veilig en geborgen gevoel.

Tijdstip
14.00 uur t/m 17.00 uur

Entree
Gratis

Wanneer:
15 september
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Open Monumenten dag met exposities in Johanneskerk Britsum
Johanneskerk Britsum

Greate Buorren 1
9055 MT Britsum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten