Ga naar inhoud
MAP

Beleef een campervakantie in Friesland

Trek er op uit met je camper en ervaar de vrijheid van het kamperen met het comfort van je mobiele huis. Ontdek alle camperstandplaatsen die je in Friesland kunt vinden en kies jouw favoriet. Nog beter: stippel een route uit door de provincie en ga op roadtrip in eigen land. We hebben camperplaatsen genoeg.

Dé camperhotspots van Friesland

Ben je met je camper in Friesland en zoek je een mooie camperplaats om een of meerdere nachten te verblijven? Ontdek dan een van de camperplaatsen in onze provincie.

Hieronder vind je alvast tien favoriete camperplaatsen van de redactie van Visit Friesland.

Handige tips en tricks voor camperaars

it giet oan!

it giet oan!

It giet oan! Nooit meer wachten op de tocht der tochten, want je rijdt de Elfstedentocht het hele jaar door met de camper. Er is speciaal voor camperaars een route samengesteld om Friesland op een unieke manier te ontdekken. De route is circa 220 kilometer en de beste reistijd is van september tot en met mei (dit in verband met de drukte).

5x op de kleintjes letten

5x op de kleintjes letten

Overnacht je liever op een gratis parkeerplaats? Ontdek dan bijvoorbeeld het parkeerterrein naast VV Drachten, Camperplaats Langweer, de parking van IJsstadion Thialf in Heerenveen, De parkeerplaats aan de Jelle Planting straat in Drachten en de parkeerplaats van restaurant Hof van de Koning in Heerenveen.

lekker ite

lekker ite

Heb je geen zin om te koken in je eigen mobiele keuken, of kijk je al dagen uit naar een heerlijk fries ontbijt met een overheerlijk stuk fryske sûkerbôle? Waar je ook in de provincie bent, je hoeft niet lang te zoeken naar de perfecte eetgelegenheid. Pak de landkaart erbij en leg hem naast de kaart met alle restaurants, (eet)cafés, en brasseries in Friesland.  

Tips voor beginnende camperaars

Tips voor beginnende camperaars

Speciaal voor beginnende camperaars schreef Reizenin.nl een blog met de beste tips. 

Inspiratie nodig?

Inspiratie nodig?

Ontdek de pareltjes van Friesland tijdens jouw campervakantie aan de hand van de blog van Goboony.nl. Dit bekende camperplatform kwam naar Friesland om inspiratie op te doen en kennis te maken met camperen in onze provincie. Hun bevindingen en aanraders lees je in de blog.

Geen camper maar wel op campervakantie?

Geen camper maar wel op campervakantie?

Huur dan eens een camper, bijvoorbeeld via frieslandcampers.nl. Daar verhuren ze allerlei soorten campers, of je nu alleen wilt reizen of met meerdere mensen.

alles voor je kampeervakantie

alles voor je kampeervakantie

Als je op zoek bent naar kampeertips, mooie plekken om naartoe te reizen, verzekeringen, inpaklijsten of andere handige hulpstukken voor je vakantie dan moet je bij de ANWB zijn. Als grootste én koninklijke Nederlandse toeristenbond helpen ze je graag op- en onderweg.

top's in friesland

Jouw reis door Friesland start vanaf een Toeristisch Overstappunt. Alle TOP's zijn goed te bereiken met de auto, fiets en soms zelfs de boot. Vanaf een TOP start je een mooie route door de omgeving. Te voet, op de fiets of met de boot. Net waar jij zin in hebt. 

Ontdek alle Toeristische Overstappunten

Inspiratie nodig voor je verblijf in Friesland?