Ga naar inhoud
Favorieten 0

Liefde, zon, dochters

Niels Helbig en Ingrid Wassenaar | Yfke (6) en Jeske (3) in Noordwest Friesland

Niels & Ingrid wonen samen met hun twee prachtige dochters Yfke (6) en Jeske (3) in Menaam, een klein dorp vlakbij de stad Leeuwarden. Ingrid heeft een eigen praktijk als hormoon- en gezondheidstherapeut en werkt 1 dag in de week als docent op het ROC. Niels is actief in de Sales bij een distributiebedrijf.

Scroll door naar beneden voor tips en handige linkjes.

Liefde

In Menaam vinden ze het heerlijk wonen. Ze zijn er zelfs in de buurt opgegroeid. “Ik heb nooit de behoefte gehad om Friesland te verlaten. Ik vind hier alles wat belangrijk is voor mij,” aldus Ingrid. “Natuurlijk maak ik graag uitstapjes en reizen. In Amsterdam kom ik graag en mijn ouders hebben een vakantiehuis in Bergen (ZH), waar we wel eens zijn.”

Ingrid praat makkelijk en enthousiast. Haar liefde voor Friesland is groot. Net zo groot als haar passie om mensen te helpen met een gezonde levensstijl. Toch houdt ze ook enorm van de rust hier. En beide genieten ze van de mooie dorpjes, het ‘kneuterige’, zoals Ingrid dat noemt.

Zon

De zomer is toch wel hun favoriete seizoen. Jurkjes aan, lekker swieren! We mogen graag naar de Swanneblom. Dat is toch echt wel het favoriete uitje van dit gezin. Het is een natuurvijver midden in het landschap, tussen de weilanden in. “Ik ga hier vaak zwemmen, zonnen en picknicken met mijn gezin. Daarnaast is er een leuke camping met een theetuin, waar ik altijd het Ibiza gevoel krijg. Zo lekker gemoedelijk en gezellig, vooral de high tea”, vertelt Ingrid enthousiast. Niet alleen in de zomer is het er fijn. Je kunt er altijd wel heen. Er is een boomhut, een trampoline, geitjes en pony's, kortom een heerlijk ontspannen plek voor alle jaargetijden.

Jurkjes aan, lekker swieren!

Dochters

''Ontspannen is belangrijk" geeft Ingrid aan. Niels knikt instemmend, en met een knipoog. Ingrid vindt haar werk ontzettend leuk en is heel gedreven. Alle ballen in de lucht houden is soms even lastig. Samen zijn, met haar meisjes, dat is haar grootste geluk. Over geluk gesproken… “Het plukgeluk is ook super leuk”, roept Ingrid. In Sint Jacobiparochie zit een prachtige bloementuin, waar je de prachtigste boeketten mag plukken. De opbrengst gaat naar een goed doel. Daarna gaan ze vaak even naar de zeedijk. Een wandeling, de zonsondergang kijken. En ter afsluiting wat eten bij de Zwarte haan. Heerlijk!

Cultuur?

Niels en Ingrid vinden het belangrijk om de meisjes nieuwe dingen te laten ontdekken. Gekke dingen. Zo is het bekijken van de ijsfonteinen heel leuk. “Het zijn vaak interactieve ‘objecten’ vertelt Ingrid. Zo krijgen ze toch op een laagdrempelige manier iets mee van kunst. In de vakantie gaat ze graag naar het Natuurmuseum in Leeuwarden. Super leuk! En de Oldehove beklimmen, die houden we erin!

Kidsproof tips van Niels en Ingrid

rust en ruimte

 • Speelbos Sparjebird. Genieten van de natuur, brood en marshmallows bakken boven het kampvuur. Onthaasten in de blokhut met de lekkerste koffie en huisgemaakt gebak.
 • Dagje Harlingen: uitwaaien op de Zeedijk, gemberthee bij strandtent 't Zilt. Wandelen door de haven, een van de 11fountains, lunch bij Nooitgedagt mét speciale speelhoek voor de kids.
 • Leeuwarden is leuk om te suppen of een bootje te huren. Fijne tussenstop is de Prinsentuin met picknick van Stek. Stadsstrand is ook een aanrader.
 • Dagje natuurbad de Swanneblom i.c.m. een bezoekje aan minicamping- en theetuin Slappeterp.
 • Veldboeket plukken in Sint Jacobiparochie en wandelen en eten bij Zwarte Haan met een speciale kinderkaart.

cultuur

 • Het Fries natuurmuseum in Leeuwarden en de Oldehove beklimmen.
 • Het oudst werkende Planetarium van de wereld mag niet ontbreken bij een bezoek aan deze regio.
 • Naast dat je er kunt slapen en er boetiekjes zijn, leuk om een rondleiding te krijgen door voormalige gevangenis Blokhuispoort.
 • De 11fountains route in Leeuwarden.

slapen en eten

 • Heel leuk om te overnachten met meerdere gezinnen is de 'Kraak van van Dam'. Je slaapt in een oud kerkje in Oosterbierum vlakbij de Waddenzee.
 • Must voor wat oudere kids: slapen in de gevangenis in Leeuwarden. Naast start-ups, boetiekjes en de mooiste openbare bibliotheek is er nu een hip hostel met wit brood als ontbijt ;-)
 • Als je pannenkoeken wilt eten, dan is de pannenkoekentrein in Marrum de 'beste beleving ever'.
 • Voor de gezondste salades en pokebowls in Leeuwarden gaan wij graag naar Bowls 'n Rolls

Alle tips van Niels, Ingrid en hun dochters op de kaart

Lees alle kidsproof blogs