Broerekerk
Bolsward
De Broerekerk werd in de 13de eeuw gebouwd als kloosterkerk van de Minderbroeders. Het klooster werd in 1580 verlaten en afgebroken. De driebeukige kerk zonder toren is een ruïne als gevolg van een brand die plaatsvond op 8 mei 1980.
Neem alvast een kijkje
Bekijk alle 5 foto's
De Broerekerk werd in de 13e eeuw gebouwd als kloosterkerk van de Minderbroeders. Gebouwd in de 13e eeuw als kloosterkerk van de Minderbroeders. Het klooster werd in 1580 verlaten en afgebroken. In 1980 brandde de kerk af. De ruïne werd in 2006 door een geniaal ontwerp van architect Jelle de Jong nieuw leven in geblazen. Hij ontwierp een glazen overkapping, waarmee dit oudste monument van Bolsward z’n maatschappelijke functie terug kreeg én een ‘goddelijke’ lichtinval. Vergeet dus niet om foto’s te maken. Wil je meer informatie over de Broerekerk? Klik dan hier.
- Op de dagen waarop de Broerekerk niet is verhuurd, is deze voor een ieder open van 's ochtends circa 9.00 uur tot 's avonds circa 18.00 uur. In de winter gaat het hek iets eerder dicht. Op zaterdagen en zondagen gaat het hek om ongeveer 10.30 uur open. Check hier of de Broerekerk wel/niet verhuurd is om teleurstellingen te voorkomen: https://www.stichtingmonumentenswf.nl/verhuur-broerekerk
- Afstand tot jouw locatie:
Routes in de buurt
Bekijk alles-
Van stad naar stad: IJlst - Workum - Bolsward - Sneek | Fietsrondje
Van stad naar stad: IJlst - Workum - Bolsward - Sneek | Fietsrondje(51.0 km)IJlst -
Bolsward-Hartwerd | Klooster Claercamppad: rondwandeling 2
Bolsward-Hartwerd | Klooster Claercamppad: rondwandeling 2(15.5 km)Bolsward -
Van strand naar stad: Makkum - Bolsward | Fietsrondje
Van strand naar stad: Makkum - Bolsward | Fietsrondje(47.7 km)Makkum -
LF weekendtocht Friese kust en Middelzee
LF weekendtocht Friese kust en Middelzee(145.0 km)Leeuwarden
Vergelijkbare plaatsen
Bekijk alles-
De Schutse
De SchutseAppelscha in de 13e eeuw bestond uit de vier boerengemeenschappen Boerestreek, Aekinga, Terwisscha en de Bult. In die tijd waren kerkbelijdenissen Roo...
Appelscha -
Sint Genovevakerk Jelsum
Sint Genovevakerk JelsumOp de terp van Jelsum, een dorpje even ten noorden van de Friese hoofdstad Leeuwarden, is de voormalige hervormde kerk van Jelsum te vinden. In deze kerk ligt de bekende theoloog Balthasar Bekker begraven.
Jelsum -
Mariakerk Boer
Mariakerk BoerDe gepleisterde eenbeukige kerk uit de twaalfde eeuw was oorspronkelijk gewijd aan Maria. Het ingangsportaal uit 1664 is heel bijzonder: het is gesierd met twee leeuwen en een vaas, afkomstig van de afgebroken stins Elgersmastate.
Boer -
Sint-Bonifatius Kerk
Sint-Bonifatius KerkDe kerk is gewijd aan de heilige Bonifatius. De Sint Bonifatiuskerk in Leeuwarden werd in 1882/84 gebouwd naar een ontwerp van de architect P.J.H.Cuypers.
Leeuwarden -
Sint-Nicolaaskerk Piaam
Sint-Nicolaaskerk PiaamEen vroeggotische kerk van gemêleerd gele kloostermoppen. Bouwkundig is vooral de vierzijdige koorsluiting interessant. Er zijn kleine rondboogvenster...
Piaam -
Liudgerkerk Oldehove
Liudgerkerk OldehoveOorspronkelijk komt de kerk van Oldehove uit de dertiende eeuw, maar de toren werd pas in de vijftiende eeuw gebouwd. De kerk werd grondig verbouwd in 1664.
Oldehove -
Johannes de Doperkerk Parrega
Johannes de Doperkerk ParregaAls een lang bebouwingslint strekt het dorp Parrega zich uit langs de Workumer Trekvaart. Op een terpachtige plek, halverwege dit lint, ligt de Johannes de Doperkerk, omringd door een kerkhof.
Parrega -
Sint-Nicolaaskerk Blije
Sint-Nicolaaskerk BlijeAan het oostelijke galmgat in de toren kun je het zien: de toren en kerk zelf zijn niet even oud. De toren is meer dan 200 jaar ouder dan het kerkschi...
Blije -
Mummiekelder in Nicolaaskerk Wiuwert
Mummiekelder in Nicolaaskerk WiuwertIn 1765 vonden timmerlieden tijdens houtsnijwerkzaamheden in de kerk bij toeval gave lichamen in de grafkelder. Het was de schrik van hun leven. In paniek renden ze de Nicolaaskerk uit.
Wiuwert -
Pieter Stuyvesantkerk
Pieter StuyvesantkerkMisschien wel de elegantste toren van Friesland is een opvallende verschijning. De toren uit het einde van de vijftiende eeuw, heeft een opmerkelijke,...
Peperga