Ga naar inhoud
MAP
Broerekerk

Broerekerk


De Broerekerk werd in de 13de eeuw gebouwd als kloosterkerk van de Minderbroeders. Het klooster werd in 1580 verlaten en afgebroken. De driebeukige kerk zonder toren is een ruïne als gevolg van een brand die plaatsvond op 8 mei 1980. In 1986 werd de kerk als ruïne weer opengesteld.

Dit oudste monument van Bolsward kreeg in 2006 een bijzondere glazen overkapping. De ontwerper, architect Jelle de Jong uit Lemmer, wist verschillende dilemma's voor het hergebruik op te lossen door de restanten van het gebouw te overkappen met glas. Onder deze bijzondere overkapping kan de kerk weer een maatschappelijke functie vervullen, terwijl het karakter van monument behouden blijft.

Contact

Adres:
Broereplein 10
8701JC Bolsward
Plan je route
Afstand:

Openingstijden

  • Op de dagen waarop de Broerekerk niet is verhuurd, is deze voor een ieder open van 's ochtends circa 9.00 uur tot 's avonds circa 18.00 uur. In de winter gaat het hek iets eerder dicht. Op zaterdagen en zondagen gaat het hek om ongeveer 10.30 uur open. Check hier of de Broerekerk wel/niet verhuurd is om teleurstellingen te voorkomen: https://www.stichtingmonumentenswf.nl/verhuur-broerekerk

Neem alvast een kijkje

In de buurt

Toon resultaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens