Bezoekerscentrum Aerden Plaats
Oudebildtzijl
Bezoek de Aerden Plaats en laat je verrassen! Maak kennis met de cultuurhistorie en de hedendaagse kunst van het Bildt!
Neem alvast een kijkje
Bekijk alle 6 foto's
Bezoek de Aerden Plaats en maak kennis met de cultuurhistorie én de hedendaagse kunst van het Bildt. Er zijn wisselende groepsexposities, een vlindertuin met inheemse flora, een theeschenkerij en nog véél meer! Ook voor toeristische informatie ben je welkom bij Bezoekerscentrum Aerden Plaats.
- Dinsdag gesloten
- Biodiversiteit versterken: Onze 'Vlindertuin' staat vol inheemse planten en wordt druk bezocht door wilde bijen, vlinders en andere insecten.
- Duurzaam gebruik van water: We besproeien vrijwel nooit de tuin. Als we dit wel doen gebruiken we water uit de regenton.
- Gebruik van materialen: In de tuin is gebruik gemaakt van duurzaam materiaal en puin.
- Geld als middel voor creatie sociale en ecologische waarde: Met subsidies houden we ons bezoekerscentrum in stand en creëren we nieuwe elementen zoals de Vlindertuin, restauratie kerkorgel en meer.
- Versterken gezondheid en welzijn: Wij zijn een gastvrije en laagdrempelig bezoekerscentrum met (vrij entree) en vriendelijke vrijwilligers. Altijd tijd voor een praatje. Veel aandacht voor kunst en muziek.o.a. met kunstexposities
- Versterken van maatschappij en cultuur: Archeologisch Steunpunt geeft inzicht in het landschap en de cultuurhistorie van de Waddenkust.
- Afstand tot jouw locatie:
Hier vind je Bezoekerscentrum Aerden Plaats
Ds. Schuilingstraat 4 - 69078WD Oudebildtzijl Plan je route
vanaf jouw locatie
Routes in de buurt
Bekijk alles-
Hallum-St. Jacobiparochie | Klooster Claercamppad: etappe 6
Hallum-St. Jacobiparochie | Klooster Claercamppad: etappe 6(21.5 km)Hallum
Vergelijkbare plaatsen
Bekijk alles-
Schans Frieschepalen
Schans FrieschepalenTijdens de Tachtigjarige oorlog werden er in 1593 door stadhouder Willem Lodewijk drie schansen in Zuidoost Friesland opgeworpen. Eén daarvan is die van Frieschepalen.
Frieschepalen -
Verzetsmonument Makkum
Verzetsmonument MakkumBij het monument aan de kade in Makkum wordt de herinnering aan Tijmen en Aart van den Berg in ere gehouden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de twee broers een palingrokerij, die tevens diende als dekmantel voor hun verzetsdaden.
Makkum -
Windmotor de Veenhoop
Windmotor de VeenhoopDeze windmotor heeft iets unieks, het is namelijk gebouwd als een grote Amerikaanse windmotor. Deze windmotor met de naam, De Veenhoop werd in 1926 geplaatst door een handelsmaatschappij uit Rotterdam. Hij staat nu in het Friese dorp De Veenhoop.
Veenhoop -
Standbeeld Grutte Pier
Standbeeld Grutte PierDe grootste volksheld uit de Friese geschiedenis moet wel Pier Gerlofs Donia (1480-1520) zijn, oftewel Grutte Pier. Als gewone boer uit Kimswerd speelde een belangrijke rol in de strijd voor een onafhankelijk Friesland.
Kimswerd -
Pingjumer Gulden Halsband
Pingjumer Gulden HalsbandDe Pingjumer Gulden Halsband is een binnendijk die het dorp Pingjum beschermde tegen het water van de Marne: een zeearm van de Waddenzee.
Witmarsum -
Atelier Janny Vellinga
Atelier Janny VellingaWaddenschilderijen, authentieke Waddensouvenirs en impressies van het Bildt. Positieve gedichten en terug-naar-jezelf-boeken.
Oudebildtzijl -
Blazerhaven
BlazerhavenNaast de zeesluis in Workum vind je aan de ene kant scheepstimmerwerf De Hoop en aan de andere kant de Blazerhaven. Deze is in 2008 gegraven en vormt samen met De Hoop een historisch maritiem complex rond de oude Zuiderzeesluis van Workum.
Workum -
Buitenexpositie Stads- en Schepenfries
Buitenexpositie Stads- en SchepenfriesWat zeker niet aan een wandelroute door IJlst mag ontbreken, is de permanente buitenexpositie Schepenfries. De artistieke kroon op de viering van 750 jaar stadsrechten voor IJlst en een project dat maar liefst drie jaar onderzoek en realisatie kostte.
IJlst -
Klokkenstoel Ypecolsga
Klokkenstoel YpecolsgaYpecolsga is een buurtschap bij Woudsend. De dubbele klokkenstoel in Ypecolsga werd in 1956 geheel vervangen. Onder het merkwaardige helmdak hangen 2 klokken uit 1664.
Ypecolsga -
Klokkenstoel Broek
Klokkenstoel BroekOp een enigzins verhoogd kerkhof aan de vaart in Broek staat een witgeschilderde klokkenstoel met een helmdak. De luidklok is in 1600 door Hendrik Wegewaert gegoten.
Broek