Stadhuis Sneek
Sneek
Het Stadhuis van Sneek is omstreeks 1478 gebouwd. Het gebouw is toen opgetrokken op de grondvesten van twee Stinsen: een middeleeuwse, verdedigbare, bewoonbare toren. Daarna is het Stadhuis heel vaak uitgebreid en verbouwd.
Het Stadhuis van Sneek is omstreeks 1478 gebouwd. Het gebouw is toen opgetrokken op de grondvesten van twee Stinsen: een middeleeuwse, verdedigbare, bewoonbare toren. Daarna is het Stadhuis heel vaak uitgebreid en verbouwd.
In 1763 kreeg het de huidige gevel in rococostijl. Een in Frankrijk en Italië ontstane stijl als reactie op de strenge classicistische barok van rond 1700. Het barokke bordes is ontworpen door de Sneeker beeldhouwer Gerben Jelles Nauta.
- Afstand tot jouw locatie:
Routes in de buurt
Bekijk alles-
Van stad naar stad: IJlst - Workum - Bolsward - Sneek | Fietsrondje
Van stad naar stad: IJlst - Workum - Bolsward - Sneek | Fietsrondje(51.0 km)IJlst -
Van stad naar stad: Bolsward - IJlst - Sneek | Fietsrondje
Van stad naar stad: Bolsward - IJlst - Sneek | Fietsrondje(31.4 km)Bolsward -
Van stad naar stad: Sneek - IJlst | Fietsrondje
Van stad naar stad: Sneek - IJlst | Fietsrondje(15.7 km)Sneek
Vergelijkbare plaatsen
Bekijk alles-
Fonteinkerk
FonteinkerkIn het gezellige brinkdorpje Oudemirdum staat de hervormde kerk 'De Fontein'. De kerk van 1790 is gebouwd op de fundamenten van een tufstenen kerk uit de 13e eeuw. In 1926 werd aan de noordzijde een tweede beuk aangebouwd.
Oudemirdum -
Sluis en het Sylhús
Sluis en het SylhúsHindeloopen is rijk aan rijksmonumenten, zoals ook de sluis en het bijbehorende Sylhús. De sluis was er al in de 17e eeuw en vormt de verbinding voor de pleziervaart tussen het centrum en de haven en IJsselmeer.
Hindeloopen -
Scheepstimmerwerf De Hoop
Scheepstimmerwerf De HoopScheepstimmerwerf ‘De Hoop’ is een begrip in Workum en ver daarbuiten. Al meer dan driehonderd jaar gevestigd naast de sluis.
Workum -
Klokkenstoel Doniaga
Klokkenstoel DoniagaOp het verhoogde kerkhof, omzoomd met een bomen, staat de klokkenstoel van Doniaga. In de klokkenstoel hangt een door Aernt Butendiic gegoten luidklok uit 1460.
Doniaga -
Monument Taeke Schuilenga in Tiesingabosje
Monument Taeke Schuilenga in TiesingabosjeDit fraaie bospad, waarlangs u naar dit monument bent gekomen, is de oorspronkelijke weg van Veenhuizen naar Oosterwolde. Dat is alleen nog te zien aa...
Fochteloo -
Korendragershuisje
KorendragershuisjeHet huisje voor korendragers en zakkendragers. Monumentaal pand, gratis toegankelijk, met een museale functie.
Franeker -
Grote Kerk Allingawier
Grote Kerk AllingawierOp de terp in de dorpskern van Allingawier stond al voor het jaar 1000 een kapel en later een tufstenen kerk. In 1634 verrees er een bakstenen zaalkerk met zadeldaktoren. Rond 1785 is hij tot het huidige formaat ingekort en voorzien van een nieuw koor.
Allingawier -
Fresco Sint Martinuskerk
Fresco Sint MartinuskerkIn de Sint Martinuskerk in Boazum is bij een restauratie een bijzondere fresco ontdekt. De uit de 12e eeuw stammende kerk vertoont een afbeelding van een baardloze Jezus. Zeer bijzonder. De kerk zelf is één van de oudste Romaanse kerken in Friesland.
Boazum -
Museumhuis van Eysinga
Museumhuis van EysingaHuis van Eysinga is een indrukwekkende 18e-eeuwse stadsvilla die werd bewoond door het gezin van één van de meest aanzienlijkste mannen van zijn tijd: Frans Julius Van Eysinga.
Leeuwarden -
Klokkenstoel van Spanga
Klokkenstoel van SpangaIn het Friese dorp Spanga staat een monumentaal bouwwerk. De huidige Klokkenstoel van Spanga werd in 1989 geplaatst op het kerkhof van Spanga. Na de bouw was er geen geld meer om een klok aan te schaffen. Hoe dit verder is gegaan, dat lees je hieronder.
Spanga