In een prachtig weids gebied tussen de Friese meren en de Weerribben vinden we Hoeve Waterschap. Deze boerderij is volledig gericht op de belevenis van de kinderen. Het ligt op ongeveer een uurtje rijden vanaf Utrecht.

Hoeve Waterschap is een sfeervolle karakteristieke stolpboerderij en stamt uit het jaar 1850. De familie w…

Lees verder

In een prachtig weids gebied tussen de Friese meren en de Weerribben vinden we Hoeve Waterschap. Deze boerderij is volledig gericht op de belevenis van de kinderen. Het ligt op ongeveer een uurtje rijden vanaf Utrecht.

Hoeve Waterschap is een sfeervolle karakteristieke stolpboerderij en stamt uit het jaar 1850. De familie woont als derde generatie op deze locatie en houdt de traditie in stand. De schuur, waar de oude houtconstructie nog mooi zichtbaar is, is ingericht als kinderboerderij met geitjes, konijntjes en cavia’s. Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen en knuffelen met de dieren. Ook het slingertouw met strobalen zorgt voor veel vertier. Janneke en Montana zijn twee lieve pony’s die het heerlijk vinden om vertroeteld en geborsteld te worden. Eens per week mag je met hulp van Sanne of Iris samen de pony’s borstelen en de echte liefhebbers mogen een rondje op de pony rijden.

Op de boerderij verzorgt boer Gert 70 stuks jongvee die worden grootgebracht tot volwassen koe.  Boer Gert is een liefhebber van het Friese schapenras zwart bles. Deze prachtige schapen krijgen in het voorjaar lammetjes en lopen in de dierenweide voor je tent. Naast de dierenweide met onze lieve geiten en kippen, zijn er voor de kinderen een schommel, glijbaan, zandbak, speelhuisjes en een voetbalveldje. Fierljeppen is een oude Friese volkssport, je kunt hier oefenen met een heuse polsstok om het springen onder de knie te krijgen. De tenten staan op ruime plaatsen met ieder een eigen pad en uitzicht over de weilanden. Vanuit je tent loop je zo het weiland in, waar je tussen de schapen of koeien door bij de dijk komt met een mooie zwem- en kanosteiger. Zelf een bootje huren of meenemen kan ook!

Heb je zin in een relaxte dag? Boerin Crista brengt jullie graag met een ontbijtmand met heerlijk versgebakken brood. Speciaal op onze boerderij is de hout gestookte tobbe bij je eigen tent! Deze familietobbe kun je boeken en wordt voor een dag (24 uur) bij je tent geplaatst. In de boerderijwinkel tref je een ruime sortering aan voor dagelijkse boodschappen, het Friese Us heit bier is zeker een aanrader! En er is een echte houtgestookte pizza oven voor gezellige Pizza Avonden.

Lees minder

Openingstijden

  • elk jaar op de 31e van april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober

Neem alvast een kijkje

Prijzen

  • Volwassenenvan € 199,00 tot € 1.085,00 Boek al een weekend glamping bij Hoeve Waterschap vanaf €199,-
  • Boek al een weekend glamping bij Hoeve Waterschap vanaf €199,-
  • Betaalmogelijkheden: Online

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al eerder een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews

In de buurt

Toon resultaten