Ga naar inhoud
Favorieten 0

BoerenBed Hoeve Waterschap

Echtenerbrug

Glamping vakantie bij.. Hoeve Waterschap. In een prachtig weids gebied tussen de Friese meren en de Weerribben vinden we Hoeve Waterschap. Deze boerderij is volledig gericht op de belevenis van de kinderen. Kom luxe kamperen en ontdek wat glamping is!

In een prachtig weids gebied tussen de Friese meren en de Weerribben vinden we Hoeve Waterschap. Deze boerderij is volledig gericht op de belevenis van de kinderen. Het ligt op ongeveer een uurtje rijden vanaf Utrecht.

Glamping vakantie bij.. Hoeve Waterschap

Onze oude boerderij is een typische Friese Stelp boerderij gebouwd omstreeks 1850. De paarden (Janneke, Tjitske, Woezel en Pip) vinden hier ’s nachts een behaaglijk onderkomen. Ook nestelt er elk jaar een paartje kerkuilen en broeden er vele zwaluwen en spreeuwen. Kom gerust een kijkje nemen hoe de oude houtconstructie vroeger op ambachtelijke wijze in elkaar is gezet. Vanuit de tenten heb je uitzicht op onze landerijen en de Pier Christiaansloot. We doen ons uiterste best om de biodiversiteit in dit gebied te vergroten. Zo hebben we een hoger waterpeil om het aantrekkelijker te maken voor weidevogels (zoals kievit en grutto).  Mooie bloemenstroken zaaien we in voor bijen en andere insecten. Onze Fries Roodbonte koeien eten en rusten in deze weides. We hebben voor dit ras gekozen omdat het met uitsterven bedreigd wordt. De kalveren laten we het jaarrond bij de moeders lopen. Deze koeien dragen geweldig bij aan de biodiversiteit in het gebied en het is ook nog eens enorm duurzaam.

Kamperen op de boerderij in Friesland

Een klein stukje lopen door ons landschap en tussen de koeien door kom je bij onze aanlegsteiger. Deze ligt aan de Pier-Christiaanvaart. Langs deze vaart loop je zo naar het dorpje Echtenerbrug/Delfstrahuizen waar je leuk kunt zitten op het terras van de Dikke Tut (bij de ophaalbrug). We hebben hier vier elektrische sloepjes liggen welke online te reserveren zijn. De kano’s zijn  vrij te gebruiken en je kunt er natuurlijk lekker zwemmen of vissen. De Pier-Christiaanvaart is de verbinding tussen het riviertje de Tjonger en het Tjeukemeer. Echtenerbrug wordt ook wel de Friese Merenpoort genoemd. Vanaf de boerderij vaar je zo het prachtige Friese meren gebied binnen, oa Sloten, Langweer en Sneek.

Eens per week mag je onder begeleiding van Sanne of Iris de pony’s borstelen, de echte liefhebbers mogen een rondje op Janneke rijden. Nieuw is ons Friese paard Tjitske ze is erg lief en is geduldig om geborsteld en geknuffeld te worden. In de dierenweide kun je met de jonge geitjes spelen en in de oude koeienstal hebben we een ruimte met strobalen waar je mooie hutten kan bouwen en touwslingeren. Voor de kleintjes onder ons hebben we natuurlijk een glijbaan, schommelsspeelhuisjes, een mini keukentje. Fierljeppen hoort bij de Friese folklore, bij ons kun je ervaren hoe het is om met een stok over een sloot te springen. Neem een voetbal mee er is een leuk voetbalveldje. Vergeet zeker niet een mooie wandeling door de Rottige Meente te maken dit kan af en toe onder leiding van Boer Stef. En natuurlijk steken we in het hoogseizoen de pizza-oven weer aan. Daarnaast tref je in de boerderijwinkel een ruime sortering aan voor de dagelijkse boodschappen en vlees van ons eigen boerderij(het Friese Us heit bier is zeker een aanrader!)

Zin in een relaxte dag? Bestel een ontbijtmand, boerin Crista brengt jullie graag een ontbijtmand met verse eitjes en koffie. Of pak je moment en boek de (mobiele) hottub bij je eigen tent uniek op deze locatie. 

Nieuw! Er zijn nu vier elektrische sloepjes aan de steiger, waarmee je heerlijk op pad kunt om de Friese meren te ontdekken. Het huren van de sloepjes gaat via een app waarmee je de sloep kan ontgrendelen, super handig!

Accommodatietype:
Kampeerboerderij
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je BoerenBed Hoeve Waterschap

Krompad 11
8539 RN Echtenerbrug
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten