Ga naar inhoud
Favorieten 0

WadExpedities

Lauwersoog

WadExpedities, Wadvaren, jutten en kornetvissen in de branding van de Noordzee. Het leerzaamste avontuur op het Wad!

WadExpedities, Wadvaren, jutten en kornetvissen in de branding van de Noordzee. Het leerzaamste avontuur op het Wad!

De WadExpedities van VANhetWAD zijn ontwikkeld vanuit de gedachte dat iedereen van het Waddengebied zou moeten kunnen genieten. Maar wel zo dat het Waddengebied niet onnodig belast wordt. Avontuurlijk en duurzaam Waddentoerisme. Zo leggen wij vaker ons schip aan op de veerdam van Schiermonnikoog dan dat wij deelnemers afzetten dichtbij rustgebieden van bijvoorbeeld vogels. Ook het tijdens laagwater langs zandbanken varen waar zeehonden rusten vermijden we liever. Wij zijn van mening dat zeehonden ons wel opzoeken als ze ons willen zien. En geloof maar dat er altijd wel een nieuwsgierige zeehond is die dat op een gepaste afstand doet.

Wij nemen kleine groepen deelnemers mee het Wad op en leren ze actief kijken naar het Waddengebied. Dan zie je en hoor je zoveel meer. Vogels, zeehonden, bruinvissen en de geschiedenis van het Wad. Door te werken met kleine groepen hebben we tijd voor onze deelnemers. Tijd om op maat uitleg te geven over het Wad. Zo schakelen we eenvoudig van een begrijpelijke uitleg voor de jongste deelnemers naar complexere informatie over de Waddenzee voor volwassen deelnemers. Zo is het voor iedereen leerzaam en interessant en zijn de WadExpedities het beste alternatief voor een wadlooptocht.

Na een ontspannen vaartocht over de Waddenzee bereiken we Schiermonnikoog. Hier volgt een WadExpeditie tussen Noordzee en Waddenzee. De WadExpedities zijn een combinatie tussen strandjutten en kornetvissen in de branding tijdens een lichte strandwandeling van ongeveer 5 kilometer. Aan de hand van strandvondsten die Casper Meinders de afgelopen jaren deed op het strand van Schiermonnikoog leer je het Waddengebied door zijn ongeëvenaarde verhalen op een unieke manier kennen. Zo ontstaat een heerlijk en eerlijk avontuur op het Wad voor alle leeftijden.

VANhetWAD | WadExpedities.nl is:

  • Ambassadeur Waddenzee Werelderfgoed
  • Gastheer van Nationaal Park Schiermonnikoog
  • Partner IkJut!
  • Een ‘Duurzaam Wadden uitje’ via Visit Wadden

Je boekt je eigen WadExpeditie heel eenvoudig via www.wadexpedities.nl.

We zien je graag aan boord voor een mooi en onvergetelijk Wadden avontuur.

Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je WadExpedities

Haven
9976 VN Lauwersoog
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten