Fogelsangh State
Veenklooster
Fogelsangh State is een opengesteld particulier buitenhuis in Veenklooster.
Neem alvast een kijkje
Fogelsangh State is een opengesteld particulier buitenhuis met daaromheen het prachtige Veenkloosterbos.
Sinds de bouw in 1646 is het altijd in particuliere handen geweest. De Fogelsangh State vererfde steeds, werd nooit verkocht en is nu eigendom van Kyra Livia baronesse van Harinxma thoe Slooten die het vruchtgebruik van het huis heeft ondergebracht in de ‘Stichting Fogelsangh-State’. In de 18de en 19de eeuw is het huis herhaaldelijk verbouwd; bij de laatste restauratie van 2001 tot 2003 werden verschillende bouwresten van de oorspronkelijke 17de eeuwse constructie teruggevonden.
U kunt die o.a. zien op de bel-etage in het voorportaal van de lift. Met de reeds bekende en nu verzamelde gegevens is de bouwgeschiedenis van Fogelsangh State in grote lijnen bekend. De State is prachtig om te bezichtigen en ook uitermate geschikt als trouwlocatie. Het park rond de State is ontworpen door Roodbaard en een prachtige locatie voor trouwreportages.
Maak een mooie wandeling door het Veenkloosterbos, en werp op de terugweg een blik op It Lytse Slot.
- Elke maandag gesloten
- Elke dinsdag 13.00 - 17.00 uur
- Elke woensdag 13.00 - 17.00 uur
- Elke donderdag 13.00 - 17.00 uur
- Elke vrijdag 13.00 - 17.00 uur
- Elke zaterdag 13.00 - 17.00 uur
- Elke zondag 13.00 - 17.00 uur
- Afstand tot jouw locatie:
Routes in de buurt
Bekijk alles-
Buitenpost - Veenklooster | Bonifatius Kloosterpad: rondje 6
Buitenpost - Veenklooster | Bonifatius Kloosterpad: rondje 6(15.0 km)Buitenpost -
Fietsroute Smaak fan 'e Walden Damwâld - Buitenpost
Fietsroute Smaak fan 'e Walden Damwâld - Buitenpost(37.1 km)Damwâld -
Fietsroute Smaak fan 'e Wâlden Buitenpost - Jistrum
Fietsroute Smaak fan 'e Wâlden Buitenpost - Jistrum(29.0 km)Buitenpost -
Kollum – De Kooten | Streekpad Noardlike Fryske Wâlden: etappe 5
Kollum – De Kooten | Streekpad Noardlike Fryske Wâlden: etappe 5(17.3 km)Kollum
Vergelijkbare plaatsen
Bekijk alles-
Sint Gertrudiskerk Baard
Sint Gertrudiskerk BaardHet kerkgebouw is in de loop der eeuwen enkele malen op dezelfde plaats herbouwd. Er is ook ruimte voor liturgische activiteiten. Daarnaast is ze in gebruik voor muzieklessen, koorrepetities, concerten en als expositieruimte.
baard -
Lytsewierrum (Lutkewierum)
Lytsewierrum (Lutkewierum)Bezoek het terpdorpje Lytsewierrum. Gelegen aan het eind van een doodlopende weg. Het dorp heeft een beschermd dorpsgezicht.
Lytsewierrum -
Kunstwerk Súdwester
Kunstwerk SúdwesterSculptuur van staal en hout, waarin mensen ook kunnen rusten of schuilen voor het weer.
Westhoek -
Kweldercentrum Noarderleech
Kweldercentrum NoarderleechGa je op pad in Noard-Fryslân Bûtendyks? Start dan je bezoek bij Kweldercentrum Noarderleech. Daar kun je op een leuke manier kennismaken met het natuurgebied. Het centrum informeert bezoekers over de natuur en historie van het Noord-Friese kustgebied.
Hallum -
Buitenexpositie Stads- en Schepenfries
Buitenexpositie Stads- en SchepenfriesWat zeker niet aan een wandelroute door IJlst mag ontbreken, is de permanente buitenexpositie Schepenfries. De artistieke kroon op de viering van 750 jaar stadsrechten voor IJlst en een project dat maar liefst drie jaar onderzoek en realisatie kostte.
IJlst -
Schavernek
SchavernekHet Schavernek was in de vroegmoderne tijd een beetje het ‘centraal station’ van Leeuwarden. Klein verschil: je pakte er de trekschuit, in plaats van...
Leeuwarden -
Monument Pieter Stuyvesant
Monument Pieter StuyvesantEr is vroeger ooit foutief bericht dat Pieter Stuyvesant werd geboren in Scherpenzeel. Zijn vader werd echter pas tussen 1612 en 1619 predikant in Sch...
Peperga -
Klokkenstoel Idzega
Klokkenstoel IdzegaHet dorp Idzega heeft een eigen klokkenstoel van azobéhout met een zadeldak. Het is gebouwd ter vervanging van de afgebroken kerk.
Idzega -
Hunsingosluis
HunsingosluisTot 1969 was hier op de dijk bij de Hunsingosluis de Lauwerszee te zien. Op 23 mei 1969 werd de Lauwerszee afgesloten en vanaf dat moment heette de zee het Lauwersmeer.
Zoutkamp -
Elfstedentocht beeld Aukje in Franeker
Elfstedentocht beeld Aukje in FranekerBeeldjes van 'Aukje de reedrydster' (Aukje de schaatster) op een hoge cortenstalen sokkel staan in alle elf steden van Fryslân, en een in Kolderwolde. Alle beelden staan aan de elfstedentochtroute daar waar de weg het water kruist.
Franeker