Ga naar inhoud
Favorieten 0

Zoutsloter Kerstmarkt

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Harlingen

De gezelligste én meest sfeervolle kerstmarkt van het Noorden! Een traditie die niet meer uit Harlingen weg te denken is: dé Kerstmarkt rondom het grachtje de Zoutsloot.

De gezelligste én meest sfeervolle kerstmarkt van het Noorden! Een traditie die niet meer uit Harlingen weg te denken is: dé Kerstmarkt rondom het grachtje de Zoutsloot. Op zaterdag 9 december 2023 van 15.00 tot 21.00 uur vindt de Zoutsloter Kerstmarkt in Harlingen plaats. De Zoutsloter Kerstmarkt staat in het teken van een dag volop genieten, sfeer proeven en ook nog eens de enige echte zeehavenstad van Friesland ontdekken. Extra reden om een uniek dagje Harlingen te plannen!

Een traditie die niet meer uit Harlingen weg te denken is
Het idee om op de knusse gracht een kerstmarkt te organiseren, bleek in 2004 meteen een schot in de roos. Wat aan de keukentafel van Karen Brugman en Willard van Grootveld is bedacht, heeft zich ontwikkeld tot een grote publiekstrekker. Niet voor niets beheerst de Harlinger kerstmarkt de top der kerstmarkten. Meer dan eens aangestipt als de gezelligste en meest sfeervolle van het Noorden met ruim tweehonderd kramen vol gevarieerde koopwaar. En meer…

Uniek in sfeer en setting
De Zoutsloter Kerstmarkt is uniek in sfeer en setting. Mede dankzij de medewerking van de bewoners, die spontaan de gevels van hun monumentale woningen feestelijk verlichten en decoreren. Houtvuren her en der versterken de sprookjesachtige ambiance en nostalgische uitstraling.

Kern van de kerstmarkt vormen een mix van meer dan tweehonderd kramen van standhouders en goede doelen uit binnen- en buitenland. Alle gelegenheid voor de vele tienduizenden bezoekers om te genieten van ambachtelijke lekkernijen als apfelstrudel, poffertjes, chocolademelk, kazen, (gluh)wijn, jams et cetera. Uiteraard zijn allerlei ingrediënten aanwezig om kerstinspiratie op te doen. Of het nu gaat om eten, drinken, decoratie of kleding. De Zoutsloter Kerstmarkt is pas compleet als er ook een gevarieerd muzikaal programma is. Ook deze editie wordt de kerstmarkt opgeluisterd met optredens van o.a. live muziek, koren en zullen er verrassende straattheateracts acte de presence geven.


Parkeren
Met de auto bereik je Harlingen via de Afsluitdijk A7 en de N31 en vanuit Leeuwarden via de N31. Vanwege grote belangstelling adviseren wij om met het openbaar vervoer te reizen.

Let op! Tijdens de Zoutsloter Kerstmarkt 2023 kun je gratis parkeren in Harlingen. Wel in de parkeervakken. Zie: Parkeren in Harlingen.

P - Nieuwe Visserijhaven
P - Parkeerterrein Westerzeedijk
P - Willemshaven
P - Spoorstraat

Parkeer kosteloos op P3 tijdens de Zoutsloter Kerstmarkt! 
De slagboom van P3 gaat speciaal voor dit evenement omhoog, waardoor je gratis toegang hebt tot het parkeerterrein. Profiteer van deze unieke kans, want het parkeerterrein blijft geopend tot 21.30 uur, en de pendeldiensten blijven tot die tijd rijden. P3 kun je vinden naast de Harlingerstraatweg 92.

Betaald parkeren
P1 en P2 - Tjerk Hiddes - www.parkerenharlingen.nl.

Wanneer:
t/m 9 december 2023
Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten