Ga naar inhoud
Favorieten 0

Concert ‘De Mattheüs volgens Henk’

Leeuwarden

Concert ‘De Mattheüs volgens Henk’ in Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, Goede Vrijdag 29 maart 2024 om 20.00 uur.

Concert ‘De Mattheüs volgens Henk’
(De leukste Mattheüs op zakformaat!)
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
Goede Vrijdag 29 maart 2024 om 20.00 uur
Iedereen denkt De Mattheüs van Bach te kennen, maar weinigen zullen de altviool- en baspartij ooit los gehoord hebben. En juist in deze ‘ondergeschoven’ partijen herken je de hand van de Meester!
‘De Mattheüs volgens Henk’ wordt akoestisch gespeeld en in het Nederlands gezongen en verteld door acteur/zanger Henk Zwart. Voor de zangpartijen wordt de hertaling van JanRot gebruikt. De originele orkestpartijen van J.S. Bach worden gespeeld door SaskiaMeijs (altviool) en Marko Bonarius (contrabas).
Het decor wordt gevormd door de verhelderende en betoverende visuals van video-kunstenaar/ VJ Martijn Grootendorst. De voorstelling duurt precies 60 minuten.
In deze theatrale muziekvoorstelling biedt Henk in vogelvlucht, en op eigenzinnige wijze, een nieuw perspectief op dit uitzonderlijke meesterwerk met de altviool & contrabas in de hoofdrol. De echte kenners worden nieuwe inzichten geboden, nieuwe luisteraars, voor wie deze compositie een groot mysterie is, globale richtlijnen.

Enkele recensies:

“…Een stel gelouterde kunstenaars die zich gedragen zoals jonge types dat doen: impulsief, onbezonnen. De Mattheüs Passion in één uur met één stem, altviool en contrabas. Die twee instrumenten hoor je vrijwel nooit, ze vallen bijna altijd weg in het orkest en dus weet niemand hoe mooi ze zijn”.
Joyce Roodnat - NRC

 “(…) het mooie van ‘De Mattheüs volgens Henk’ (is) dat de makers geen deconstructie nastreven. Eerder valt dit pareltje van een voorstelling te typeren als een bewust klein gehouden demonstratie van Bachs uniciteit, vernuft en emotionele overredingskracht. Het Erbarme dich is ook hier, slechts uitgevoerd door Meijs en Bonarius, werkelijk wonderschoon.
Jaïr Tchong – Cultureel Persbureau

Oordeelt u zelf, want zo heeft u hem nog nooit gehoord!

De toegangsprijs is € 15,00.
Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden gereserveerd via het Ticketkantoor:  
https://www.ticketkantoor.nl/shop/henkmattheus .

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op korte loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen:
dorpskerkhuizum@gmail.com .
Meer informatie op:
https://www.dorpskerkhuizum.nl ,
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum en  www.villasonora.nl .  

Wanneer:
29 maart
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Concert ‘De Mattheüs volgens Henk’

Huizum Dorp 67
8934 BS Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten