Ga naar inhoud
Favorieten 0

The Elvis Concert 2024

Leeuwarden

Dancing to the Jailhouse Rock! Dit jaar is het alweer 70 jaar geleden dat een jonge Elvis Presley zijn eerste single "That's All Right Mama' opnam in de Sun Studio in Memphis. En dat hij nog altijd geliefd is, daar is geen twijfel over. Dat blijkt ook uit...

Dancing to the Jailhouse Rock! Dit jaar is het alweer 70 jaar geleden dat een jonge Elvis Presley zijn eerste single "That's All Right Mama' opnam in de Sun Studio in Memphis. En dat hij nog altijd geliefd is, daar is geen twijfel over. Dat blijkt ook uit de populaireit van The Elvis Concert. Met het inmiddels beproefde concept keert het magnifieke The Elvis Concert terug naar Neushoorn: de muziek van Elvis gespeeld door originele Elvis bandleden en officiële Elvis Tribute Artist Dwight Icenhower. Hits en parels uit het rijke oeuvre van de legendarische zanger komen voorbij!

Elvis Presley ken je als het icoon dat de popcultuur wereldwijd heeft veranderd. Zingen, acteren, dansen: hij deed het allemaal. Tot op de dag van vandaag weet de muziek van The King harten te beroeren, zo bewijst The Elvis Concert. Met een unieke samenstelling van jonge topmuzikanten en oudgedienden, brengt deze band de hits en parels uit de drie decennia lange carrière. Het wordt een waar feest der herkenning voor jong én oud en een unieke show voor de ware Elvis fan en iedere muziekliefhebber.

Dwight Icenhower personificeert als niemand anders de looks, de stem en het charisma van Elvis. Als vijfvoudig wereldkampioen wordt hij gezien als 's werelds beste Elvis Tribute Artist. Met Dwight Icenhower aan het roer en de originele muziekanten ernaast is de illusie compleet: This is as close as it gets. Koorzanger Jim Murray en drummer Bob Lanning hebben nooit eerder deelgenomen aan Elvis tribute shows, maar maken voor deze productie graag een uitzondering. Bob Lanning kun je horen op Elvis hits als "The Wonder Of You" en "Polk Saland Annie". Lanning is vereeuwigd op "On Stage - February 1970" dat door kenners wordt gezien als de beste en meest energieke Elvis live-plaat ooit. Jim Murray werkte tussen 1966 en 1972 samen met Elvis en hij is te horen op veel live- en studio-opnames uit die periode. Ook is hij te zien in de concert-film "Elvis - That's The Way It Is" uit 1970. Jim was een van Elvis' favoriete zangers en op het podium kun je goed horen waarom. Jim brengt zijn vrouw Brenda Murray Nielsen mee, die Elvis bij een gospel concert ontmoette en bevriend bleef met de zanger tot hij overleed. Brenda heeft veel verhalen over haar vriendschap met Elvis die ze tijdens en na de show vertelt.

Zaal: Grote Zaal

Wanneer:
19 april
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je The Elvis Concert 2024

Neushoorn Leeuwarden
Ruiterskwartier 41
8911 BP Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten