Ga naar inhoud
Favorieten 0

Monumental Constructions

Leeuwarden

Franse kunstenaar Olivier Grossetête strijkt neer in Leeuwarden van 22 tot en met 26 mei met zijn adembenemende bouwproject Monumental Constructions. Samen met mensen wordt er van 1300 kartonnen dozen een fantastisch kunstwerk gebouwd op het Olderhoofster...

Gerenommeerde Franse kunstenaar Olivier Grossetête strijkt neer in Leeuwarden van 22 tot en met 26 mei met zijn adembenemende bouwproject Monumental Constructions. Samen met mensen wordt er van 1300 kartonnen dozen een fantastisch kunstwerk gebouwd op het Olderhoofsterkerkhof. Het belooft hiermee DE blikvanger van het Fries StraatFestival (FSF) te worden op 25 mei. Het FSF is enorm blij met zijn komst.

In de week voorafgaande FSF wordt het gebouw d.m.v. dozen deels in elkaar gezet tijdens de zogenaamde ‘workshops’. Voor het in elkaar zetten van deze dozen is het FSF op zoek naar enthousiaste ‘handjes’. Iedereen vanaf 8 jaar kan zich aanmelden. Buurtverenigingen, sportteams, schoolklassen, politieke partijen, seniorenclubs, Service Clubs, bedrijven, gezinnen, vriendengroepen of als individu. Iedereen kan mee doen! Samen wordt er gebouwd aan dit unieke project en fantastische kunstwerk voor Leeuwarden. Men kan zich opgeven via www.fries-straatfestival.nl.

Wat is MC? Monumental Constructions (MC) is een participatief bouwwerk waarbij de bevolking wordt uitgenodigd om samen te bouwen. Het wordt een bijzonder bouwwerk, geïnspireerd op gebouwen uit Leeuwarden. Het publiek heeft zelf hiervoor ideeën aangedragen bij de organisatie. Op 25 mei tijdens het Fries Straatfestival worden mensen uit het publiek gevraagd samen te bouwen aan dit spectaculaire bouwwerk, enkel met menselijke energie en spierkracht, zonder gebruik van kranen of machines. Op zondag 26 mei wordt het kunstwerk gezamenlijk ‘ritueel’ neergehaald. Voorafgaande aan dit moment is vanaf 13.00 een grote picknick op het Oldehoofsterkerkhof waarvoor iedereen wordt uitgenodigd. Mis dit spektakel niet!

Meewerken aan dit kunstwerk! Mensen, bedrijven en organisaties uit Leeuwarden of omstreken worden uitgenodigd om mee te werken aan dit grote kunstproject. Léonie Dijkema, programmeur van het Fries Straatfestival: ‘Het is een uitgesproken kans om creatief bezig te zijn, andere mensen te ontmoeten, mee te werken aan een uniek project en uiteindelijk gezamenlijk iets prachtigs neer te zetten voor de stad Leeuwarden’.

Hoe werkt het? Het kunstwerk wordt in delen opgebouwd op een locatie in Leeuwarden van 21 tot en met 24 mei. Op 25 mei, tijdens het Fries StraatFestival, wordt het kunstwerk op het Oldehoofsterkerkhof in elkaar gezet. Alleen met elkaar kan dit metershoge bouwwerk neer worden gezet! Op zondag 26 mei wordt het gebouw weer gezamenlijk afgebroken. Voor al deze dagen is de organisatie op zoek naar bouwers! Zo is het mogelijk om een halve dag tot maximaal 6 dagen mee te helpen. Men kan zich als individu of als groep aanmelden via www.fries-straatfestival.nl/monumental-constructions. Doe dit voor 10 mei.

Wanneer:
25 mei
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Monumental Constructions

Oldehoofsterkerkhof
oldhoofsterkerkhof
8911 DH Leeuwarden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten