Ga naar inhoud
Favorieten 0

Op zoek naar bodemdiertjes in het Rysterbosk (6+)

Rijs

Wat is het heerlijk om in de natuur te zijn en door de bladeren te banjeren. Het lijkt haast alsof je alleen op de wereld bent. Maar onder jouw voeten krioelt het van de duizenden kleine kriebelbeestjes. Deze bodemdiertjes die net boven- op- en onder de...

Wat is het heerlijk om in de natuur te zijn en door de bladeren te banjeren. Het lijkt haast alsof je alleen op de wereld bent. Maar onder jouw voeten krioelt het van de duizenden kleine kriebelbeestjes. Deze bodemdiertjes die net boven- op- en onder de grond leven zijn de vuilnismannen van de natuur. vuilnismannen van de natuur Je tilt een blad op, de slak die er net lekker van aan het peuzelen was schrikt zich een hoedje en trekt zich terug in zijn huisje. De duizendpoot schiet razendsnel achter zijn prooi aan als een echte rover en een regenworm graaft tunnels onder grond waardoor er zuurstof en regenwater in kan komen. Zodra het regent komt hij gauw naar boven. Al deze beestjes zijn echte superhelden. Door alle dode plantenresten, zoals afgevallen bladeren en dood hout op te eten, ruimen zij de natuur op en zorgen ze voor een gezonde bodem. Wie kriebelt er onder jou voeten In het Rysterbosk neemt onze enthousiaste natuurgids jullie mee opzoek naar wat er allemaal onder onze voeten leeft. Herken jij de verschillende soorten al? Kom samen met je (klein-, oppas-) kinderen genieten van de gezonde herfstlucht. Vergeet niet allemaal de laarzen aan te trekken, want in dit moerasgebied kun je nog wel eens tot je enkels in de modder zakken. Ook een verrekijker is altijd leuk!

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
29 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 0,- (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Op zoek naar bodemdiertjes in het Rysterbosk (6+)

Marderleane 2
8572 WG Rijs
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten