Ga naar inhoud
Favorieten 0

Tsjillen in de Sloep

Bolsward

Traditiegetrouw vindt op de vrijdag vóór Pinksteren - dit jaar op vrijdag 17 mei - het culturele evenement Tsjillen in de Sloep plaats. Tsjillen in de Sloep is een culturele sloepentocht door de grachten van de binnenstad van Bolsward.

Traditiegetrouw vindt op de vrijdag vóór Pinksteren - dit jaar op vrijdag 17 mei - het culturele evenement Tsjillen in de Sloep plaats. Tsjillen in de Sloep is een culturele sloepentocht door de grachten van de binnenstad van Bolsward. 

Tijdens de sloepentocht kunnen de ruim 150 deelnemende sloepen genieten van muzikale, theatrale en culturele acts die langs de route op de wal hun kunsten vertonen. Tsjillen in de Sloep is daarmee ook voor het wandelend publiek langs de wallenkant een onvergetelijk evenement. Tijdens de route geniet je van de creatieve acts, maar ook van de prachtig versierde straten.

De sloepentocht start 21:00 uur op het Kruiswater en eindigt op dezelfde plek om 23:00 uur. De sloepen varen onder andere langs het Laag en Hoog Bolwerk, Klein- en Grootzand, de Grote en Kleine Dijlakker, Werkmansbloei en de Marktstraat. Om 23:00 uur begint de spetterende slotact op de Gleibakkerij. Dit jaar komen de Makkumer Blues Brothers het evenement knallend afsluiten.

Tsjillen in de Sloep wordt sinds 2017 georganiseerd in Bolsward en is sindsdien uitgegroeid tot één van de leukste evenementen voor de inwoners van Bolsward en omstreken.

Tickets zijn, indien nog beschikbaar, verkrijgbaar via tsjilleninbolsward.nl.

Wanneer:
17 mei
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Tsjillen in de Sloep

Kruiswater
8701 Bolsward
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten