Ga naar inhoud
Favorieten 0

Culinair Friesland

Ontmoet Friesland op een culinaire reis. Ontdek de smaken van Friesland tijdens deze drie daagse reis. Echte Friese ambachten die sinds eeuwen blijven bestaan. We nemen je mee op een fantastische reis.  

Dag 1 Friese ambacht
Wij beginnen ons reis met een Friese ambacht. Friesland is bekend voor zijn paling en daarom gaan wij paling roken. Over de vuur gerokte paling is een culinair highlight dat je niet mag missen. En om het nog mooier te maken verbinden wij dit met een praamvaart. De vertrek plekken zijn flexibel dus wij kunnen zelf bepalen waar wij beginnen, bij voorbeeld de National Park de Alde Feanen. Naar het paling roken en een mooie praamvaart gaan we verder naar de kaas boerderij in Tijnje, want wat zou Friesland zonder kaas zijn. Hier krijgen wij van de boer een uitleg hoe de kaas gemaakt wordt en zien ook waar de koeien staan, tenslotte proeven wij de kaas natuurlijk ook. Diner krijgen wij in het Hotel Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud. Hier kunnen wij bijvoorbeeld ook overnachten.

Dag 2 Berenburg en Bier
Wij beginnen de dag met een bezoek aan de Weduwe Joustra destillerij in Sneek. In Sneek word al zins 150 jaren en 6 generaties de beroemde Friese drank Berenburg gemaakt. Je gaat de destillerij in en krijgt een rondleiding met vervolgens een proeverij van de huisgemaakte drank. Verder gaat het naar Leeuwarden. Na een lunch in een van de veelen restaurants gaan wij Leeuwarden ontdekken. Wij gaan op een andere soort van stadswandeling, een Bier tour. Op deze manier leren wij Leeuwarden kennen aan de hand van het bier. Leeuwarden had vroeger meerdere brouwerijen en de gids verteld ons alles over waar deze waren en waar ze gebleven zijn. (Geen kroegtocht, maar een kombinatie van stadswandeling en proeverij). Avonds dineren wij in het Eleve’ het sterren restaurant van Leeuwarden. Terug gaat het naar ons overnachtingslocatie.

Dag 3 Kunst en Wijn
De ochtend beginnen wij met een bezoek van het Museum Belvedère in Oranjewoud. Na de museum hebben wij nog een lekker lunch in het Grand café van hotel Oranjewoud. Verder gaat de reis naar Wijngaard de Frysling. Het is de meest noordelijke wijngaard van Nederland. Hier proef je hoe een Friese witte wijn of bruiswijn smaakt en natuurlijk krijg je ook een uitleg van de eigenaar ober de wijngaard een hun werk. Vervolgens eind onze culinaire reis door Friesland hier.

 

 

Culinair hoogtepunten

 • Praamvaaren Arrangement

  Praamvaren Friesland biedt een hele arragement met praamvaren en paling roken. 

  Praamvaaren Arrangement
 • Bier Tour

  Ontdek Leeuwarden tijdens een bier tour. 

  Bier Tour
 • Weduwe Joustra

  Proef de beroemde Friese drank Berenburg in Sneek. 

  Weduwe Joustra
 • Wijngaard de Frysling

  Een proeverij in de meest noordelijke wijngaard van Nederland. 

  Wijngaard de Frysling Wijngaard de Frysling in Twijzel (beeldbank 3627).
 • RESTAURANT ÉLEVÉ

  Kom dineren op niveau met een prachtig uitzicht.

  RESTAURANT ÉLEVÉ