Bonifatiuskapel
Dokkum
Als zichtbaar herdenkingsteken aan de plaats waar Bonifatius stierf, staat naast de Bonifatiusbron een 2,50 meter hoog Bonifatiusbeeld. Bij de bron als doel van pelgrimage is een kapel gebouwd van kloosterstenen.
Neem alvast een kijkje
Bekijk alle 5 foto's
Deze kapel is een herdenkingsteken aan de plaats waar Bonifatius in 754 stierf. Er staat een stenen beeld van 2,50 meter hoog van deze heilige met een bijbel boven zijn hoofd. Volgens de legende heeft Bonifatius zich hiermee nog proberen te verdedigen.
Dit is ook de plek waar de Bonifatiusbron te vinden is: een zoetwaterbron die allerlei pelgrims trekt. Het water zou een geneeskrachtige werking hebben. Bij de bron is een kapel gebouwd van kloosterstenen en is een Processiepark met kruiswegstaties aangelegd.
In het park staat nog een ander standbeeld, dat van van de Friese pater-Karmeliet Titus Brandsma, één van de initiatiefnemers voor de bouw van dit pelgrimsoord in 1934. Brandsma kwam in 1942 om in concentratiekamp Dachau.
De Bonifatius kapel staat direct aan de eerste etappe van pelgrimsroute 'Bonifatius Kloosterpad'.
- Afstand tot jouw locatie:
Routes in de buurt
Bekijk alles-
Dokkum-Feanwâlden | Bonifatius Kloosterpad: etappe 1
Dokkum-Feanwâlden | Bonifatius Kloosterpad: etappe 1(17.4 km)Dokkum -
Kollumeroord-Dokkum | Klooster Claercamppad: etappe 3
Kollumeroord-Dokkum | Klooster Claercamppad: etappe 3(17.4 km)Kollumerpomp -
Dokkum - St. Benedictuskerk - Klooster Claercamp | Bonifatius Kloosterpad: rondje 5
Dokkum - St. Benedictuskerk - Klooster Claercamp | Bonifatius Kloosterpad: rondje 5(30.5 km)Dokkum -
Dokkum-Ferwert | Klooster Claercamppad: etappe 4
Dokkum-Ferwert | Klooster Claercamppad: etappe 4(21.3 km)Dokkum
Vergelijkbare plaatsen
Bekijk alles-
Commandopost Grou
Commandopost GrouCommandopost Grou is één van de bezoekerslocaties van het Museum Bescherming Bevolking. Waan je door de wereld van de Koude Oorlog en bezoek de ondergrondse bunkers.
Grou -
Geologisch Monument Bouwepet
Geologisch Monument BouwepetGeologisch monument gemaakt van zwerfkeien uit de IJstijd.
Mûnein -
Klokkenstoel Snikzwaag
Klokkenstoel SnikzwaagOp de begraafplaats van Snikzwaag staat een houten klokkenstoel met helmdak en een klok van L. Haverkamp uit 1787. De kerk van het dorp werd in de 19e eeuw afgebroken. De eerste vermelding van de klokkenstoel is van 1896.
Snikzwaag -
11fountains Sloten
11fountains SlotenKievit’ toont een meisje dat op de schouders van een man staat. Ze houdt een vogel in haar hand. Onder de voeten van de man vormt een slordige stapel emmers, jerrycans en teilen de basis van de fontein.
Sloten -
Gevelstenenmuur
GevelstenenmuurEen origineel initiatief en een prachtige bezienswaardigheid voor Workum is de gevelstenenmuur.
Workum -
Bonkevaart - finish Elfstedentocht
Bonkevaart - finish ElfstedentochtHistorisch, dus je moet er geweest zijn! Of je nu op het ijs kunt staan of het vanaf de kant - of vanuit het water- moet doen...
Leeuwarden -
Museum 't Ponthús
Museum 't PonthúsDe Toankamer bevindt zich in 2 pandjes die gebouwd zijn als dienstwoningen voor de Rederij, die jaren lang de roemruchte (trein)pontverbinding onderhield tussen Stavoren en Enkhuizen.
Stavoren -
Museum Belvédère
Museum BelvédèreIn het schilderachtige Oranjewoud, vlakbij Landgoed Oranjewoud, ligt Museum Belvédère. Het museum toont twintigste eeuwse en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland, in directe relatie tot het werk van geestverwanten uit binnen- en buitenland. Het ...
Heerenveen -
Klokkenstoel van Spanga
Klokkenstoel van SpangaIn het Friese dorp Spanga staat een monumentaal bouwwerk. De huidige Klokkenstoel van Spanga werd in 1989 geplaatst op het kerkhof van Spanga. Na de bouw was er geen geld meer om een klok aan te schaffen. Hoe dit verder is gegaan, dat lees je hieronder.
Spanga -
Beeld Hein Mader Oosterwolde Zuid
Beeld Hein Mader Oosterwolde ZuidDit beeld van Hein Mader komt op een belangrijke plaats in de wijk Oosterwolde-Zuid, namelijk het Kleindiepspark. Deze locatie is aangedragen door buu...
Oosterwolde