Restaurant | Viswerkplaats| Wadvistochten & Workshops

Restaurant 't Ailand Lauwersoog "Eten wat het wad schaft"

In 2011 opende Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van Slow Food International, Proeflokaal ’t Ailand. Een initiatief van Jan en Barbara Geertsema, Goede Vissers TS31 – ‘vissers met respect voor de zee’. Inmiddels is 't Ailand uitgebreid met een viswerkplaats a.k.a fileerlokaal waar je workshops kunt volgen en kun je mee op de Waddenzee met een van de wadvistochten. 

(Vis) Restaurant 

Hier kun je diverse soorten Noordzee vis proeven van Goede Vissers e…

Lees verder

Restaurant | Viswerkplaats| Wadvistochten & Workshops

Restaurant 't Ailand Lauwersoog "Eten wat het wad schaft"

In 2011 opende Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van Slow Food International, Proeflokaal ’t Ailand. Een initiatief van Jan en Barbara Geertsema, Goede Vissers TS31 – ‘vissers met respect voor de zee’. Inmiddels is 't Ailand uitgebreid met een viswerkplaats a.k.a fileerlokaal waar je workshops kunt volgen en kun je mee op de Waddenzee met een van de wadvistochten. 

(Vis) Restaurant 

Hier kun je diverse soorten Noordzee vis proeven van Goede Vissers en hun viscollega's en de befaamde Wilde Wad oesters, welke Jan en Barbara zelf met de hand rapen op het droog gevallen Wad. Deze oesters hebben het Waddengoud keurmerk (gecertificeerd lokaal product). Ook worden er diverse andere streekproducten geserveerd en verkocht. Ook vlees en vegetarische gerechten en huisgemaakte patat. Voor reserveringen in het restaurant bel tijdens openingstijden of mail naar tailand@goedevissers.nl

Viswerkplaats | Wadvistochten & Workshops

In de naastgelegen viswerkplaats zijn ook verse en gerookte vis en oesters te koop. Daarnaast bieden zij ook wadvistochten aan en kun je er workshops volgen! Denk hierbij aan een workshop vis fileren, mee oesters rapen, plankton bekijken of slikslede rijden. Ook voor groepen zijn arrangementen mogelijk. Meer info is te vinden op wadvistochten.nl. Boeken kan via wadvistochten@goedevissers.nl

Je kunt ook bellen of binnenlopen bij restaurant 't Ailand tijdens openingstijden. 

Lees minder

Contact

Adres:
Haven 49 A
9976 VN Lauwersoog
Plan je route
Afstand:

Toegankelijkheid

Voor bezoekers met een rolstoel Parkeren kan voor de deur. Er is een oprijstrook naar de ingang van het restaurant, geschikt voor rolstoelen. Het dakterras is bereikbaar via een wenteltrap aan de buitenzijde van ons pand. Het dakterras is om die reden niet toegankelijk voor rolstoelen. Er is ook een AED aanwezig, te vinden aan de buitenzijde van ons pand. Voor bezoekers met een assistentiehond

Openingstijden

  • elke maandaggesloten
  • elke dinsdaggesloten
  • elke woensdaggesloten
  • elke donderdaggesloten
  • elke vrijdag11.00 - 20.00 uur
  • elke zaterdag11.00 - 20.00 uur
  • elke zondag11.00 - 20.00 uur
  • Restaurant ’t Ailand is zowel in de zomer als winter, elk weekend geopend. Elke vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur. De keuken sluit in de zomer om 20:00 en in het najaar om 19.00 uur. Hierna nemen we geen bestellingen meer op. Wel blijven we langer open. Blijf gerust nog even zitten en geniet van het uitzicht over de Waddenzee, het zicht op Schiermonnikoog, de vogels, de scheepjes of de zonsondergang.

Neem alvast een kijkje

Prijzen

  • van € 1,00 tot € 60,00 Eten wat het Wad schaft. Wisselend aanbod, lunch, diner, snack of een kopje koffie of thee. Elke vrijdag verse vis. Op het menu ook vlees en vega. Huisgemaakte soepen, friet en taart. Ook broodjes met garnalen, gerookte vis of kaas. Wisselende vissalades, ovengerechten en andere specialiteiten. Altijd diverse soorten vis aanwezig. Ook verkoop van verse of diepgevroren vis voor mee naar huis. Probeer onze 'Visvaria' met 3 of 5 vissoorten en huisgemaakte frites. Wisselend aanbod, wijzigingen voorbehouden. Prijzen €17,50-22,50. * Prijzen en aanbod onder voorbehoud.
  • Betaalmogelijkheden: Contant, PIN
  • Diner vanaf: € 25,00
  • Hoofdgerecht vanaf: € 12,50
  • Driegangenmenu vanaf: € 25,00
  • Toelichting prijs: We serveren een lekkere gebakken wijting of poon met warme groenten, patat en salade voor €12,50.
    We hebben ook duurdere soorten zoals zeebaars of tarbot voor €20,00 per menu. Kabeljauw en schol zitten daar tussenin.
    Kunt u niet kiezen uit de vele soorten vis? Kies dan de visvaria! Onze kok kiest dan 3 of 5 soorten lekkere vis voor uit, compleet met groenten, patat en salade voor maar €20,00 (3 soorten) of €25,- (5 soorten).
    Als voorgerechten hebben we vissoep, viskoekjes, dumplings, garnalenkroketjes, oesters etc. allemaal uit eigen keuken. Appeltaart, ijs of chocolade toe.
    Voor de visverlaters hebben we verschillende huisgemaakte vegetarische en vleesgerechten.
  • Groepen vanaf: € 100,00

In de buurt

Toon resultaten