Ga naar inhoud
Favorieten 0

Zien en doen in Leeuwarden

Wat zoek je

Thema

1 t/m 24 van 58 resultaten

 • Fries Museum

  Fries Museum

  Ontdek de Fries in jezelf in het Fries Museum! Hier ontdek je alles over de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld.

  Leeuwarden
 • Waalse Kerk

  Waalse Kerk

  De Waalse kerk heet zo omdat er vroeger diensten werden gehouden in het Frans. Ook nu gebeurt dat nog héél af en toe. De Franse taal was eeuwenlang de voertaal van de Europese elite.

  Leeuwarden
 • Bootverhuur Bonkevaart

  Bootverhuur Bonkevaart

  Verhuur van luxe elektrische sloepen. 6 Sloepen voor max 8 personen. 2 Sloepen voor max 10 personen. Bootverhuur Bonkevaart zit gevestigd in de nieuwe jachthaven van De Grote Wielen.

  Leeuwarden
 • Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt

  Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt Leeuwarden

  In 'Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt' krijg je een rondleiding waarbij je niet alleen kunt kijken maar vooral ook kunt ervaren. Alle experiences zijn nieuwe ontwikkelingen die bijdragen aan een gezonder brein.

  Leeuwarden
 • Museumhuis van Eysinga

  Museumhuis van Eysinga Museumhuis van Eysinga

  Huis van Eysinga is een indrukwekkende 18e-eeuwse stadsvilla die werd bewoond door het gezin van één van de meest aanzienlijkste mannen van zijn tijd: Frans Julius Van Eysinga.

  Leeuwarden
 • De Doopsgezinde Vermaning Leeuwarden

  De Doopsgezinde Vermaning Leeuwarden

  De doopsgezinde kerk staat op het Menno Simonsplein. Menno Simons was een Nederlandse voormalig rooms-katholiek priester en leidinggevende kerkhervormer.

  Leeuwarden
 • Epey Mole

  Epey Mole

  De poldermolen is sinds 1982 in bezit van de Stichting De Fryske Mole en bemaalt een natuurgebied, een z.g.n. zomerpolder.

  Ryptsjerk
 • Schaaf City Theater

  Schaaf City Theater

  Welkom bij Schaaf City Theater; het oudste en meest nostalgische theater van Leeuwarden, voor de hipste, mooiste en gezelligste feesten, concerten en events!

  Leeuwarden
 • Venetian Gondola Tours Leeuwarden

  Venetian Gondola Tours Leeuwarden

  Maak een rondvaart door Leeuwarden in een echte Venetiaanse gondel. Geniet vanaf het water van de stad, in stijl en in de luxe van een echte Venetiaanse gondel.

  Leeuwarden
 • Kinderboerderij Leeuwarden

  Kinderboerderij Leeuwarden

  Kinderboerderij Leeuwarden ligt op loopafstand van het centrum ligt. Hier bewonder je allerlei boerderijdieren: varkens, kippen, cavia’s, konijnen, du...

  Leeuwarden
 • Fries Landbouwmuseum

  Fries Landbouwmuseum

  Friesland is al eeuwenlang een agrarische provincie. Sinds mensenheugenis houden boeren er vee en bewerken ze het land. In het Fries Landbouwmuseum (her)beleef je de waardevolle sporen die al die landbouwactiviteiten hebben nagelaten.

  Leeuwarden
 • Andere Museum van Oldtimer tot Kant

  Andere Museum van Oldtimer tot Kant

  Het Andere Museum van Oldtimers tot Kant. Het museum bevat een vaste collectie Oldtimers. Groot en klein kan genieten van een prachtige modelspoorbaan. Het museum heeft ook een collectie kant en ander textiel. Overige collecties zijn radio's en Meccano.

  Leeuwarden
 • Vissen in de Culturele Hoofdstad

  Vissen in de Culturele Hoofdstad

  Culturele Hoofdstad 2018! Leeuwarden! De Finish van de 11StedenSportvisTocht.

  Leeuwarden
 • Het Princessehof

  Het Princessehof Keramiekmuseum Princessehof

  Midden in de historische binnenstad van Leeuwarden staat het 18de-eeuwse stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau, voorouder van Koning Willem-Alexander. Ook werd in hetzelfde pand de wereldberoemde M. C. Escher geboren.

  Leeuwarden
 • Westerkerk Leeuwarden

  Westerkerk Leeuwarden

  De Westerkerk biedt een café, een grote zaal, een atelier en verschillende kleinere ruimtes waar je kunt maken, presenteren en ontmoeten: een plaats voor kunst en debat. Bij ons wordt geprogrammeerd voor en door iedereen. Er is ruimte voor verhalen.

  Leeuwarden
 • Theaterrestaurant Het Stadhouderljk Hof

  Theaterrestaurant Het Stadhouderljk Hof Anna en Us Heit

  Beleef een theaterdiner in het paleis van de Friese Nassaus. Historie, Humor en Heerlijk dineren gaan hier geweldig samen. Al vanaf 8 gasten beleef je het onvergetelijke verhaal van de stadhouders.

  Leeuwarden
 • Grote of Jacobijnerkerk

  Grote of Jacobijnerkerk

  De Grote of Jacobijnerkerk is de oudste en bouwkundig belangrijkste kerk van Leeuwarden.

  Leeuwarden
 • Slieker Film

  Slieker Film

  Slieker Film is het filmtheater aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden, gevestigd in het Fries Museum.

  Leeuwarden
 • Poldermolen de Marsumer Molen

  Poldermolen de Marsumer Molen

  De molen werd in 1903 gebouwd door molenmaker J.H. Westra uit Franeker voor de bemaling van de voormalige Marssummerpolder. Jaarlijks tussen 1 mei en 1 oktober is de eerste zolder van deze molen beschikbaar als bijzonder sfeervolle trouwlocatie.

  Marsum
 • Sail Experience Leeuwarden

  Sail Experience Leeuwarden

  Zelf een polyvalkje huren en een dag met het gezin het water op of toch eens dat zeilbootje kopen en weekendjes uitwaaien op het wad. Die mooie dromen beginnen met zeillessen! We geven zeilles op de prachtige wateren bij Leeuwarden en Grou.

  Leeuwarden
 • Museum De Grutterswinkel

  Museum De Grutterswinkel

  In Museum de Grutterswinkel wordt het leven rond een echte ouderwetse kruidenierswinkel getoond met alles wat daarbij hoort. In "die goeie ouwe tijd" zonder supermarkten had je kleine, knusse grutterswinkeltjes waar de kassa nog echt rinkel...

  Leeuwarden
 • De Schakel

  De Schakel

  De Protestantse Wijkgemeente Camminghaburen.

  Leeuwarden
 • Jachthaven Leeuwarden

  Jachthaven Leeuwarden

  Jachthaven Leeuwarden een mooie jachthaven onder de rook van Leeuwarden. De jachthaven ligt circa 15 minuten varen van de stad. Watersporter kunnen rustig en veilig overnachten met de boot en of een camper.

  Leeuwarden
 • Streetjump Leeuwarden

  Streetjump Leeuwarden

  Kom je jumpen in het meest complete park van Leeuwarden en omstreken?

  Leeuwarden