EETVERHALEN #6 | Van grond tot mond – workshop over bodemgezondheid en fermenteren
Leeuwarden
Met je handen in de grond én in de zuurkool
Neem alvast een kijkje
EETVERHALEN #6 is een samenwerking met Nynke Bakker.
Wat zegt de aarde uit je tuin, border of grasland over de gezondheid van de bodem – én over die van jou? Tijdens deze avond dompelen we ons onder in de wereld van bacteriën, compost en fermentatie. We starten met een kom warme soep en maken kennis met elkaar. Daarna gaan we met bodemexpert Nynke Bakker aan de slag. De aarde die je zelf hebt meegenomen wordt onderzocht: wat vertelt ze, en wat kun jij ermee?
Tot slot maken we samen zuurkool, als levend voorbeeld van de kracht van fermentatie. Een avond waarin grûn centraal staat – voedend, leerzaam en met beide handen in de klei.
Over EETVERHALEN
Eten is meer dan voeding of smaak – het is een universele taal. Elk gerecht vertelt een verhaal: het weerspiegelt cultuur, rituelen, vakmanschap en persoonlijke geschiedenis. Eten kan troost bieden, verbinden, verzoenen en begrip creëren.
In het programma EETVERHALEN staat de verbindende kracht van samen eten centraal. Door wekelijks aan de keukentafel te zitten en samen te eten, ontstaan ontmoetingen en gesprekken die een brug slaan tussen mensen en culturen. Samen eten wordt zo een manier om elkaar te zien en de ander beter te leren begrijpen.
Dit evenement vindt plaats in de Keuken in Bouwurk op het Oldehoofsterkerkhof te Leeuwarden, Fryslân.
Hier vind je EETVERHALEN #6 | Van grond tot mond – workshop over bodemgezondheid en fermenteren
BouwurkOldehoofsterkerkhof
8911 DH Leeuwarden Plan je route
vanaf jouw locatie