Ga naar inhoud
Favorieten 0

In de voetsporen van de Oranje-Nassaus

De wortels van de Nederlandse koninklijke familie liggen in de hoofdstad van Friesland. Volg de voetsporen van de koninklijke familie en beleef een prachtige tocht door Friesland.

Dag 1: Naar Leeuwarden

Dag 2: Leeuwarden Hofstad

Van 1584 tot hun vertrek naar Den Haag in 1747 verbleven de stadhouders uit het huis van Nassau-Dietz in Leeuwarden. Start de wandeling met een rondleiding door de Stijlkamer van Maria Louise van Hessel- Kassel, de stammoeder van het Nederlandse Koningshuis. Volg daarna het spoor van de Nassaus door historisch Leeuwarden. Beroemde gebouwen zijn geplaatst of verbouwd voor de stadhouders. Lusthoven zijn in alle pracht en praal ontworpen voor zomerse wandelingen. U volgt hun spoor van werkplek naar hun tuin, van tijdelijke rust naar blijvende rustplaats.

Dag 3: Koninklijke bossen en Huize Oranjewoud
Na de lunch vervolgen we onze weg naar de koninklijke bossen ten oosten van Heerenveen. Dit bos bestaat uit een verzameling voormalige landgoederen met lange lanen, parken met royale eiken en beuken, een handjevol overgebleven landhuizen, waterpartijen en kleine weilandjes tussen de bossen. In de Overtuin, aan de overkant van Huize Oranjewoud, wandel je over kronkelige paden, langs kunstig gesnoeide hagen, een slangenmuur en kruidentuin.

Dag 4: Vertrek

 

 

 

In de voetsporen van de Oranje Nassaus hoogtepunten

 • Leeuwarden Grachtentocht

  Ervaar Leeuwarden vanaf het water, maak een verbazingwekkende boottocht door de historische binnenstad.

  Leeuwarden Grachtentocht
 • Leeuwarden Stadswandeling

  De historische stadswandeling met gids is de perfecte manier om de binnenstad van Leeuwarden te ontdekken.

  Leeuwarden Stadswandeling
 • Museum Belvédère

  In het pittoreske Oranjewoud, nabij het landgoed van Oranjewoud staat het Belvédère museum. Dit is hét museum voor moderne en eigentijdse kunst in Friesland.

  Museum Belvédère
 • Fietsen door Oranjewoud

  Fiets in een prachtige natuuromgeving, langs historische gebouwen waar vroeger de koninklijke Oranje-Nassaus de zomer doorbachten. 

  Fietsen door Oranjewoud
 • Keramiekmuseum de Princessehof

  Dit museum heeft de grootste en meer gevarieerde collectie van Chinese porselein in Nederland en is wereldberoemd onder de Aziatische, Europese en moderne keramische collecties.

  Keramiekmuseum de Princessehof