Leeuwarden-Fryslân 2018

ReOpening

Het complete overzicht

3 t/m 25 november

De laatste maand van het Culturele Hoofdstad-programma is geen einde, maar een begin. Een ReOpening.

In deze maand mengen we ons in het geweld van de typische Leeuwarder winterfestivals als Explore the North, LUNA en het Noordelijk Film Festival en geven we in een ontzettend brede programmering het podium aan jonge makers.

Lees meer

Het programma de tweede week

Week 2: 12 t/m 18 november

Hoofdprogramma

Dorp Europa: een kleurrijke reis

NIEUWS

Europeaan zijn...wat houdt dat precies in? Voel jij je Europeaan, Nederlands of Fries? En waar voel jij je thuis? De voorstelling Dorp Europa neemt je mee op ontdekkingsreis door het Europa van vroeger en nu.

Lees meer

Mienskipsprogramma

Your guide to the films... Noordelijk Film Festival

Als je uit meer dan 175 films kunt kiezen, hoe weet je dan in hemelsnaam wát je moet kiezen? Om de keuzestress wat te beperken en je een handje te helpen, hebben we een paar hele handige rijtjes voor je samengesteld. In samenwerking met Leeuwarden Student City bieden we bijvoorbeeld een te gek rijtje filmtips voor studenten, maar daarnaast hebben we ook heel veel thematische of genre-achtige selecties voor je gemaakt. Lekker overzichtelijk toch? En nu maar kiezen!

Festivals

Eritreatown: kom je kennismaken?

NIEUWS

Met zo’n 400 Eritrese statushouders in Leeuwarden is er sprake van een behoorlijke subcommunity. Maar wat weten wij Nederlanders nu eigenlijk van dit Oost-Afrikaanse land, haar inwoners en haar cultuur?

Lees meer

Tip: Writer's Block

Lees meer

Unieke samenwerkingen tussen Japanse en Friese makers

NIEUWS

De Japanse en Friese cultuur worden dicht bij elkaar gebracht door Explore the North, Lân fan taal en EU-Japan Fest tijdens de zesde editie van het festival in november. De wereldberoemde Japanse noiserockband Bo Ningen en de Friese dichter Elmar Kuiper creëren in een paar dagen nieuw werk dat ze op het festival presenteren.

Lees meer

Wachten op hoog water: ,,Knokken en niet opgeven”

Wachten op hoog water, zo heet het kunstwerk dat trots op de dijk bij Holwerd zal prijken. Sinds 2011 is Jan Ketelaar bezig met de beelden. Hoe staat het nu met de kunstenaar en zijn werk?

Fanzine over de ziel van Leeuwarden

Van 29 oktober t/m 16 november werken acht kunstenaars aan een magazine voor fans van Leeuwarden. Het resultaat is te zien in een tentoonstelling van 17 november t/m 8 december in Kunstruimte H47.

“Muziek is er om anderen te bereiken”

Met een wereldtournee langs zes continenten en optredens in alle 28 EU-lidstaten, speelt het Koninklijk Concertgebouworkest (RCO) op de meest bijzondere plekken en in de mooiste zalen. Op vrijdag 26 oktober is de eer aan Leeuwarden om het jongste toporkest ter wereld te ontvangen.

Laatste editie Look@Me op vrijdag 9 november feestelijk in première tijdens Noordelijk Film Festival

Op vrijdag 9 november vindt tijdens het Noordelijk Film Festival van 11.45-13.15 uur de feestelijke première plaats van filmproject Look@Me. Acht films en een film uit Malta (Valletta2018) zullen worden vertoond. Deze derde en laatste editie van Look@Me is extra feestelijk: van 2016 tot en met 2018 zijn er 20 prachtige filmportretten van jongeren uit Leeuwarden met bijzondere levens gemaakt.

Aanrader: Liquid Loft: Church of Ignorance

Lees meer

bekijk de agenda

Koop je tickets

plan je bezoek

Ontdek de projecten

boek een arrangement

LF2018 app

LF2018 shop

veelgestelde vragen

contact

partners en sponsors

Ons verhaal

Doe mee

volg ons

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators