Ga naar inhoud
MAP

Coronamaatregelen en informatie over COVID-19 in Friesland

De maatregelen rondom het Corona-virus (COVID-19) kunnen gevolgen hebben voor jouw bezoek aan Friesland. Laatste wijziging op deze pagina: 15 november 2021

- Publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, dierenparken en zwembaden zijn onder voorwaarden open. Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs verplicht en ook geldt er een maximumcapaciteit. Kijk voor een actueel overzicht van publieke locaties op de website van de Rijksoverheid. 

- Evenementen zijn tot 25 september enkel toegestaan waar iedere bezoeker een vaste zitplaats heeft. Hierbij is een toegangsbewijs verplicht. Vanaf 25 september is een vaste zitplaats niet vereist maar een coronatoegangsbewijs wel verplicht.Check altijd het laatste nieuws over een evenement bij de organisatie zelf. De website kan onjuiste informatie tonen.

- Horecagelegenheden mogen binnen en buiten gasten ontvangen tussen 6:00 en 18:00. Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs verplicht.

- Beperkte openingstijden: Sinds 13 november gelden er beperkte openingstijden voor locaties in Nederland. Niet-essentiele winkels en niet-essentiele dienstverlening mag open zijn van 06.00 tot 18.00 uur. Essentiele winkels en horeca zoals restaurants mogen open zijn van 06.00 tot 20.00 uur. Evenementen zijn alleen toegestaan tussen 06.00 uur en 18.00 uur. Check voor je bezoek de actuele openingstijden bij de locatie of het evenement waar je naartoe wilt.

Voor meer informatie verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Menselijke validatie is mislukt

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens