Musea in Friesland

Een opvallend karakter, een eigen taal, unieke tradities en loeispannende cultuursporten... Heel begrijpelijk dat deze provincie barst van de musea: er is zoveel te vertellen! De musea vind je overigens niet alleen in hypermoderne bouwwerken, maar ook in bijzondere gebouwen zoals het historische geboortehuis van Escher, een oude bunker, een koninklijk landhuis of een gerenoveerde boerderij.

Musea vanaf 1 juni weer open

Hoera! De musea zijn vanaf 1 juni weer open voor bezoekers. Wees er snel bij, want je moet je plekje reserveren. Reserveer snel bij één van de musea in Friesland!

  Tip: Fries Museum

  Tip: Fries Museum

  Foto's ontvangen van Janke Vlas n.a.v. de museumpagina onder 'Cultuur'. Akkoord in de mailbox van Wouter Hoekman.

  Leeuwarden

  De tentoonstellingen zijn weer open voor publiek, waaronder Other.Worldly en Tenant of Culture. En nu eindelijk in het echt te zien: Oog in oog met oorlog.

  Genomen maatregelen:

  • Bestel van tevoren een online ticket. Kies je tijdvak en reserveer je bezoek.

  • Om 1,5 meter te houden, zijn er looproutes aangegeven.

  • Er wordt extra schoongemaakt en er is handzeep beschikbaar.

  Heropening

  Heropening

  Wil je meer weten over de heropening van musea in Friesland? Op museum.frl vind je een actueel overzicht van de geopende musea.

  Musea in de spotlights

  Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

  Het zonnestelsel in een huis in het centrum van Franeker. Het kan in Friesland. Het oudste nog werkende planetarium van de wereld. Aanschouw het bijzondere model van Eise Eisinga dat tussen 1774 en 1781 gebouwd is.

  Lees meer over het planetarium

  Natuurmuseum Fryslân

  Door de Museuminspecteurs uitgeroepen tot ‘Beste Kidsproof Museum van Friesland.

  Op avontuur in de natuur! Met vier verdiepingen vol bijzondere dieren en planten. Ga aan de slag met opdrachten, proefjes spelletjes en andere verrassingen. Zelf aan de slag en een ultieme beleving staan centraal.

  Lees meer over het Natuurmuseum Fryslân

  Het Princessehof

  Midden in de historische binnenstad van Leeuwarden staat het 18de-eeuwse stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau, voorouder van Koning Willem-Alexander. In 1898 werd in hetzelfde pand bovendien de wereldberoemde graficus M.C. Escher geboren.

  Lees meer over Het Princessehof

  Museum Belvédère

  Hét museum van kunst uit de twintigste eeuw en eigentijdse beeldende kunst uit Friesland. Liggend in het hart van Friesland.

  Lees meer over het museum