Omtinken in Friesland: steun Friese initiatieven in de coronacrisis

Op dit moment blijven we Friesland op een (aan)gepaste manier onder de aandacht brengen. We zien dat er mooie initiatieven verschijnen, zoals restaurants die afhaalmenu’s aanbieden of ondernemers die tegoedbonnen aanbieden, virtuele rondleidingen en concerten via livestreams. Deze originele ideeën delen we graag met je.

kunstroute met de auto

kunstroute met de auto

Verkregen via 11Fountains (Yob Rooks).

© Jaume Plensa via 11Fountains

''Een poëtische muzikale route langs openbaar kunstbezit'', dat is Route2020. met de auto haal je je ticket bij de drive-through kassa en krijg je alle tools en lekkere versnaperingen voor onderweg. Ben jij klaar voor een dagje kunst in Leeuwarden?

slenteren door de stad

slenteren door de stad

Een stadswandeling met gids door Leeuwarden vanuit je luie stoel? Vanaf nu kan dat, want A Guide to Leeuwarden biedt virtuele tours aan! Koop een ticket voor €3,99 en ga met een gids op ontdekkingstocht door Leeuwarden. De tour is live te volgen via Facebook en is daarna nog 24 uur beschikbaar in een besloten Facebookgroep. Voor nu zijn de tours in het Nederlands, maar binnenkort ook in het Engels en Duits!

virtuele rondleidingen

virtuele rondleidingen

Bij verschillende musea in Friesland kun je de komende tijd virtuele rondleidingen volgen. Onder andere het Fries Museum, Planetarium en Museum Belvedère stellen dit beschikbaar.

fryslân fan boppen

fryslân fan boppen

Beeldbank 5362.

© Marcel van Kammen

Fasten your seatbelts! Dankzij Fryslân fan Boppen kun je online meevliegen over Friesland, én als je in Friesland bent, meezwaaien of op andere creatieve manieren in beeld komen. Kijk je mee?

fryslan yn ferbining

fryslan yn ferbining

Hulp nodig? Ontdek hier de hoe de Friese mienskip elkaar helpt tijdens de Coronacrisis. Of meld je eigen intitiatief aan. 

online zeilles

online zeilles

Bij Zeilschool Pean. 

natuurvol

natuurvol

Natuurvol is een duurzame lifestylewinkel in Workum. Ze maken nu leuke brievenbuspakketjes die je naar je medewerkers kunt sturen (of naar je moeder, opa enz.) om ze te bedanken en te laten weten dat je ze waardeert in deze moeilijke tijden.

eten en drinken

eten en drinken

Bekijk alle creatieve initiatieven rondom eten en drinken in Friesland ten tijde van de Coronacrisis.

telefonische verhalen

telefonische verhalen

Tryater vertelt verhalen. Nu dat niet meer op het podium kan moet het anders en wel via de telefoon! Meld je aan en word door Tryater terug gebeld met een mooi verhaal van 5 tot 10 minuten. Even wegdromen… 

aquazoo online

aquazoo online

Dierenpark AquaZoo heeft zijn eigen online, live lesprogramma: AquaSchool. Kinderen kunnen op schooldagen om 11.00 uur via de livestream op Facebook online een les volgen van een dierenverzorger en ook meteen vragen stellen en reageren. 

rustig werken

rustig werken

Ga flexwerken in Landhotel de IJsvogel! Soms is het fijn om even een verandering van omgeving te hebben. Misschien omdat je je kinderen wel achter het behang kan plakken, of misschien omdat je gewoon een inspirerende omgeving nodig hebt. De IJsvogel biedt hun kamers en suites aan om rustig te kunnen werken. Kosten: € 19,50 (09.00 - 18.00 u.) per kamer. Inclusief: onbeperkt koffie en thee met een taartje, een broodjeslunch en light refreshments (fris/wijn en een borrelhapje). Voor meer informatie bel 0513 - 432 999 of mail info@landhoteldeijsvogel.

online yoga

online yoga

Elke dag om 20.30 uur één of twee lessen online, alleen tegen betaling van een les of tikkie bij Club Yoga, Leeuwarden.

MAAK VAN JE EVENT EEN ONLINE EVENT

MAAK VAN JE EVENT EEN ONLINE EVENT

MHB AV, dagvoorzitter Marijke Roskam en Westcord WTC Hotel Leeuwarden bieden in nauwe samenwerking de komende weken een speciaal gebouwde studio voor live webinars, digitale ledenvergaderingen en interactieve talkshows waarbij sprekers digitaal in de uitzending komen of op 2 meter afstand van anderen in de studio hun presentatie houden danwel geïnterviewd worden. 

wad een films!

wad een films!

Of zullen we zeggen: waddenfilms? Maar liefst veertien films en documentaires over het Waddengebied zijn er (gratis) beschikbaar, onder de noemer Thuisfilmweekend Vlieland van Podium Vlieland. Welke ga jij als eerste zien?

Bootje varen vanaf je bank

Bootje varen vanaf je bank

Niks op Netflix? Moe van actiefilms en series? Kijk dan eens of dit iets voor je is. Jij thuis op de bank, wij in een bootje Friesland verkennen en dat wordt live gedeeld! Tien dagen lang toert de boot over de Friese wateren, wij weten ook niet wat er gaat gebeuren of wat ze onderweg tegenkomen. Eén ding is zeker, je ziet Friesland op zijn mooist.

weidumerhout

weidumerhout

Komen de muren thuis op je af? Ontsnap dan even met het Spring Hideaway Weekend arrangement van Weidumerhout. Geniet van het prachtige weer, de ontluikende lente en de panoramische vergezichten, op een veilige en verantwoorde manier! De hotelkamers in het gebouw blijven gesloten, maar de hotelcubes van Weidumerhout zijn helemaal Coronaproof. Ontbijt, lunch én diner worden op een plateau voor de kamer geserveerd. Handig!

vlieland op afstand

vlieland op afstand

Nu de Waddeneilanden geen toeristen meer willen ontvangen vanwege het coronavirus, probeert boswachter Anke Bruin-Kommerij van Staatsbosbeheer op Vlieland de liefhebbers van het eiland op een andere manier te bedienen. Het concept is heel eenvoudig. Mensen kunnen haar vragen een specifieke locatie op het eiland te fotograferen en dan publiceert zij het op het Staatsbosbeheer-blog en haar instagram onder @anke_vlie. Daarnaast maakt ze ook vlogjes over het eiland voor Omrop Fryslân.

Ondernemer, meld je aan!

Ondernemer, meld je aan!

Heb jij als ondernemer ook een origineel 'omtink' idee? Deel je idee dan via info@merkfryslan.nl !

rustig werken

rustig werken

Thuiswerken is soms beste een uitdaging. Bij Recreatiepark Tusken de Marren huur je nu tijdelijk een werkplek in een inspirerende, waterrijke omgeving via Privékantoortje.nl. 

op'drachten'

op'drachten'

Van Museum Dr8888. Creatieve doe-het-zelf-opdrachten voor de thuisblijver! Doe je mee?

Misschien vind je dit ook interessant - Andere initiatieven in Friesland