Fietsen en wandelen in Friesland

5x wandelen aan de waddenkust

5x frisse fietstochten

Zand in je onderbroek, krantje lezen bij windkracht 4 en cocktails drinken in de duinen. Voor het gevoel van vrijheid hoef je niet naar de Caribean. Het is gewoon hier, in de Friese voortuin die ook wel bekend staat als het bijzonderste stukje Unesco Werelderfgoed: De Wadden. Let op: niet geschikt voor bankzitters, bingewatchers, landrotten, snelheidsduivels, betonvreters, zondagsrijders, binnenblijvers en mensen die natuur vies vinden.

Lees hier meer over de Wadden

Friesland Fietsland

Friesland is dé provincie voor fietsers. En dat blijkt: de provincie is ook dit jaar weer uitgeroepen tot de beste Fietsregio van Nederland! En dat is niet gek. Met ons provinciaal dekkend fietsnetwerk, culinaire fietsroutes langs de elf steden en onze toegankelijkheid voor E-bikes is Friesland geschikt voor iedere fietser! Met de mountainbike, stadsfiets, racefiets, of driewieler, alles kan. Daarnaast zijn er weinig provincies met zo’n verscheidenheid aan natuur. Zo kun je in het Drents-Friese Wold alleen al een variatie zien van stuifzand, heide en bos. Fiets in het noorden over de uitgestrekte wegen waar je van een ver uitzicht kunt genieten of fiets eens langs onze zeedijk, waar je de bijzondere flora en fauna van het wad kunt bewonderen. 

Beleef fietsen in Friesland

Weg van Wandelen

Wist je dat je vanuit Friesland de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela kunt lopen? Een prachtige route van Sint Jacobieparochie naar Spanje. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken als deze 4 maand lang durende wandeling je te ver gegrepen is. Friesland heeft namelijk een uitgebreid wandelnetwerk! Met routes van maar 3 tot ruim 200 kilometer kan iedereen hier zijn wandelschoenen aantrekken. Hier zitten bijzondere routes tussen, zoals het Groot Frieslandpad van Bergen aan Zee tot Leer, welk zelfs is uitgeroepen tot Wandelroute van 2017 van Nederland en België. Daarnaast kun je vanaf oktober over het Elfstedenpad wandelen, een pad voor voetgangers die de elfstedenroute rustig op hun eigen tempo af willen leggen.

Ervaar wandelen in Friesland