Omdenken in Friesland: dit doen Friese ondernemers in de Corona crisis

Op dit moment blijven we Friesland op een (aan)gepaste manier onder de aandacht brengen. We zien dat er mooie initiatieven verschijnen, zoals restaurants die afhaalmenu’s aanbieden of ondernemers die tegoedbonnen aanbieden, virtuele rondleidingen en concerten via livestreams. Deze originele ‘omdenk' ideeën delen we graag met je.

natuurvol

natuurvol

Natuurvol is een duurzame lifestylewinkel in Workum. Ze maken nu leuke brievenbuspakketjes die je naar je medewerkers kunt sturen (of naar je moeder, opa enz.) om ze te bedanken en te laten weten dat je ze waardeert in deze moeilijke tijden.

virtuele rondleiding

virtuele rondleiding

Bij verschillende musea in Friesland kun je de komende tijd virtuele rondleidingen volgen. Onder andere het Fries Museum, Planetarium en Museum Belvedère stellen dit beschikbaar.

online zeilles

online zeilles

Bij Zeilschool Pean. 

eten en drinken

eten en drinken

Bekijk alle initiatieven rondom eten en drinken in Friesland ten tijde van het Coronavirus.

MAAK VAN JE EVENT EEN ONLINE EVENT

MAAK VAN JE EVENT EEN ONLINE EVENT

MHB AV, dagvoorzitter Marijke Roskam en Westcord WTC Hotel Leeuwarden bieden in nauwe samenwerking de komende weken een speciaal gebouwde studio voor live webinars, digitale ledenvergaderingen en interactieve talkshows waarbij sprekers digitaal in de uitzending komen of op 2 meter afstand van anderen in de studio hun presentatie houden danwel geïnterviewd worden. 

aquazoo online

aquazoo online

Dierenpark AquaZoo heeft zijn eigen online, live lesprogramma: AquaSchool. Kinderen kunnen op schooldagen om 11.00 uur via de livestream op Facebook online een les volgen van een dierenverzorger en ook meteen vragen stellen en reageren. 

Bootje varen vanaf je bank

Bootje varen vanaf je bank

Niks op Netflix? Moe van actiefilms en series? Kijk dan eens of dit iets voor je is. Jij thuis op de bank, wij in een bootje Friesland verkennen en dat wordt live gedeeld! Tien dagen lang toert de boot over de Friese wateren, wij weten ook niet wat er gaat gebeuren of wat ze onderweg tegenkomen. Eén ding is zeker, je ziet Friesland op zijn mooist.

de 'grou-cadeaubon'

de 'grou-cadeaubon'

Bij persbericht over Corona crisis - 19 maart 2020.

© Fraukje Bruggink

Koop een Grou Cadeaubon en geef deze je buurman/vrouw cadeau, als dank, liefdevol gebaar of als hulp voor een maaltijd. De cadeaubon kan bij elke horeca in Grou (en de meeste winkels) worden ingewisseld voor een afhaal- of bezorgmaaltijd.  De Grouster Cadeaubon is te verkrijgen bij het InformatiePunt Grou. Bel: 0566 659 933 of mail: info@grou.nl 

online yoga

online yoga

Elke dag om 20.30 uur één of twee lessen online, alleen tegen betaling van een les of tikkie bij Club Yoga, Leeuwarden.

heel friesland belt

heel friesland belt

Ben jij of ken jij iemand die behoefte heeft aan contact in deze turbulente tijden of wil je meedoel met #heelfrieslandbelt? Vul het contactformulier in, dan koppelt Kearn de telefoonnummers. Want: digitaal bezoek is beter dan geen bezoek, toch?

vlieland op afstand

vlieland op afstand

Nu de Waddeneilanden geen toeristen meer willen ontvangen vanwege het coronavirus, probeert boswachter Anke Bruin-Kommerij van Staatsbosbeheer op Vlieland de liefhebbers van het eiland op een andere manier te bedienen. Het concept is heel eenvoudig. Mensen kunnen haar vragen een specifieke locatie op het eiland te fotograferen en dan publiceert zij het op het Staatsbosbeheer-blog en haar instagram onder @anke_vlie.

Ondernemer, meld je aan!

Ondernemer, meld je aan!

Heb jij als ondernemer ook een origineel 'omdenk' idee? Deel je idee dan via info@merkfryslan.nl!

#omapost

#omapost

'Bezorg je oma geen Corona maar een kaartje', dat is het motto van deze actie. Via cor.omapost.nl kun je een oudere een kaartje sturen, zelfs met je eigen foto als je wilt. Ook kun je via dit platform een oudere adopteren. Wat dat inhoudt lees je op de website.

op'drachten'

op'drachten'

Van Museum Dr8888. Creatieve doe-het-zelf-opdrachten voor de thuisblijver! Doe je mee?

NDC mediagroep steunt ondernemers

NDC mediagroep steunt ondernemers

In deze bizarre tijd moeten we elkaar helpen waar dat kan. NDC Mediagroep stelt daarom tijdens deze ondernemersactie de komende periode dagelijks advertentieruimte beschikbaar – kosteloos – in de dagbladen (Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad) voor bijzondere acties die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Per dag is er plek voor meerdere advertenties.

Op deze manier willen ze hardwerkende ondernemers de mogelijkheid bieden te communiceren met de twee miljoen inwoners in onze regio. Door onderstaand formulier in te vullen kom je in aanmerking voor een gratis advertentieplaatsing. We vragen je eerst de voorwaarden te lezen voordat je een verzoek indient.

Misschien vind je dit ook interessant - Andere initiatieven in Friesland