Ga naar inhoud
Favorieten 0

Acht bijzondere camperplaatsen voor je wintervakantie

De gemiddelde Fries deinst niet terug van een windstoot of verpletterende regenbui en omarmt het wispelturige winterweer. Juist om daarna binnen weer op te warmen en dat kan tegenwoordig ook heel goed in een camper. Kom eens Friesland ontdekken in de donkerste maanden van het jaar, schreeuw tegen de wind, wandel door de bossen en geniet van de verlichte binnenstad van één van de elf steden.  

Kaas en chocolade melk in Wommels

Als je van kaas houdt, moet je in Wommels zijn. In de vorige eeuw werd er in Wommels namelijk veel kaas gemaakt en verhandeld. De kaasfabrieken zijn helaas niet meer te bezoeken, maar de kaashandelaren en zelfs de kaaspakhuizen vind je nog wel in dit dorp. De camperplaats ligt aan het water, uitkijkend over de weilanden. De perfecte plek voor het maken van een overheerlijk kaasplankje en een kop warme poeiermolke (chocolademelk).  

Ontdek Oudemirdum op een Solex

Op dit plekje geniet je van de geluiden van de natuur, het gekraak van de bomen en tsjilpende vogels. De camping- en caravan plaats de Waps is door de ANWB uitgeroepen tot “Charme camping”. Je camper staat in oase van rust midden in Gaasterland, een prachtige streek die je verder ontdekt vanuit het zadel van een gehuurde Solex. Vroooeemmm.  

Kom eens Friesland ontdekken in de donkerste maanden van het jaar

Vogelspotten vanuit Oudega

Met meer dan voldoende wandel- en fietsroutes ,hoef je je in Nationaal park de Alde Feanen geen minuut te vervelen. Trek van vogelkijkhut naar vogelkijkhut of blijf in de buurt van het weidevogelgebied rondom het pittoreske dorpje Oudega. Met zo’n 600.000 ganzen die hier net als jij overwinteren, hoef je niet teleurgesteld te zijn dat je geen vogel tegenkomt. Brêgeham natuurrecreatie biedt het gehele jaar plaats voor jouw camper. 

Beestachtige warmte in Oudebildtzijl

Op de boerderij Hoeve Noordveld vind je voldoende warmte tussen de alpaca’s, damherten, nandoes en kangoeroes. De boerderij biedt voldoende ruimte en rust de dieren die er wonen en voor je camper. Wanneer je een overnachting boekt kan je aangeven of je mee wilt gaan met de voerronde van de beestenboel. Dit doen ze ochtends rond een uur of 10.  

Mensen en muziek in Buitenpost

Bij Buitenpost vind je een camperplaats die je niet snel zal vergeten. Er staat een bijzonder houten paviljoen waar Stichting MeM; Misken en Muzyk (mens en muziek) het gehele jaar door culturele activiteiten, workshops en feesten georganiseerd. Het is een verzamelplek voor (camper)bezoekers en de lokale gemeenschap, mienskip waar theater en muziek de hoofdrol spelen. Een plek waar natuur en cultuur samenkomen, ook tijdens de wintermaanden.  

Bruisend Leeuwarden

Houd je van een bruisende binnenstad, waar tijdens de wintermaanden de lampjes in de bomen hangen en de open haarden de heel dag knisperen, maar trek je je ook graag terug. Dan is de camperplaats net buiten de stad Leeuwarden dé plek voor jou deze winter.  

schreeuw tegen de wind, wandel door de bossen en geniet van de verlichte binnenstad van één van de elf steden

Moutainbiken bij Appelscha

Heb jij een mountainbike mee in plaats van een fiets, dan adviseren wij om Appelscha niet over te slaan. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold heeft namelijk drie verschillende MTB routes. Niets is lekkerder dan jezelf warm fietsen en een adrenaline shot krijgen tijdens een MTB tocht door de bossen. Wanneer je het bos uitfietst kan je je mountainbike parkeren en aanschuiven bij de Jongens van Outdoor voor een heerlijk hapje eten en speciaalbiertje om daarna te genieten van welverdiende rust op de camperplaats.   

Molkwerum en het water op

Molkwerum of Molkwar in het kort maar krachtige Fries, is een vissersdorpje direct aan het IJsselmeer. Camping ’t Séleantsje is op loopafstand van het IJsselmeer, waar het hele jaar door kitesurfers graag het water op gaan. Deze familiecamping biedt in de wintermaanden extra veel rust maar je kan er ook voor kiezen om de ruige zee op te gaan voor de watersport.  

Wil je nog verder opfriesen? Bekijk dan ook