Nu te doen op het water

Terwijl de natuur haar best doet om het wat warmer te laten worden in Nederland, maken wij ons op voor het nieuwe watersportseizoen in Friesland. De Friese wateren zijn weer geopend en we hebben er zin in. Op deze pagina vind je alles over de activiteiten rondom watersport.

BRUGTIJDEN

AANLEGPLAATSEN

Wateragenda

Traditioneel versus extreme

Ben je fan van water? Dat komt goed uit! In Friesland kun je op talloze manieren kennismaken met en genieten van de zee en de meren. Je kunt bijvoorbeeld gaan zeilen met een traditioneel Fries skûtsje of een sloep huren en varen door de grachten van een Elfstedenstad. Ook kun je de Elfstedenroute varen en zijn er vele mogelijkheden om je boot aan te leggen in een van de prachtige Friese havens. 

Ben je op zoek naar iets meer spanning? Probeer dan eens iets extremers, zoals (kite)surfen, flyboarden of wakeboarden. Door heel Friesland vind je verschillende surfspots waar het bij mooi weer goed toeven is. Daarnaast kunnen ook de sup liefhebbers hun hart ophalen, Leeuwarden is namelijk in opkomst als echte supstad. Er wordt tegenwoordig zelfs een sup Elfstedentocht gehouden!