Nu te doen op het water

Welkom in het grootste watersportparadijs van Nederland; Friesland. Op deze pagina vind je alles over de activiteiten op en om het water. Een keer een boot huren maken we je extra makkelijk via onze bootverhuurwebsite, die je hieronder vindt. En het mooie is, je hebt voor al deze boten geen vaarbewijs nodig. Ahoy!

BRUGTIJDEN

AANLEGPLAATSEN

Wateragenda

Traditioneel versus extreme

Ben je fan van water? Dat komt goed uit! In Friesland kun je op talloze manieren kennismaken met en genieten van de zee en de meren. Je kunt bijvoorbeeld gaan zeilen met een traditioneel Fries skûtsje of een sloep huren en varen door de grachten van een Elfstedenstad. Ook kun je de Elfstedenroute varen en zijn er vele mogelijkheden om je boot aan te leggen in een van de prachtige Friese havens. 

Ben je op zoek naar iets meer spanning? Probeer dan eens iets extremers, zoals (kite)surfen, flyboarden of wakeboarden. Door heel Friesland vind je verschillende surfspots waar het bij mooi weer goed toeven is. Daarnaast kunnen ook de sup liefhebbers hun hart ophalen, Leeuwarden is namelijk in opkomst als echte supstad. Er wordt tegenwoordig zelfs een sup Elfstedentocht gehouden!