Ontdek Leeuwarden

Onze hoofdstad is de stad van honderd namen. Leeuwarden, Liwwadden, Leewadden, Ljouwert, Luwt, Lintwarde: het is het ideale uitgangspunt voor onvergetelijke reis door Friesland. Met een centrum dat nu nog het best bewaarde geheim van Nederland is, met een toren die schever staat dan het bouwwerk in Pisa en bijzondere mensen die zich de pis niet lauw laten maken maar altijd in zijn voor een babbel en een biertje.

WINKELSTAD

Welkom in de leukste winkelstraat van Nederland! De historische binnenstad van Leeuwarden is de ultieme plek om lekker te winkelen. In het hart van de stad vind je de Nieuwestad welke zich uitsplitst over vele kleine winkelstraatjes met leuke boetiekjes en mooie stadsgrachten. Een van deze straatjes, de Kleine Kerkstraat, is zelfs meerdere keren uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland.

HOFSTAD

Wist je dat de roots van de Koninklijke familie in Leeuwarden liggen? Van 1584 tot 1747 was Leeuwarden hofstad van Nederland. Tot op de dag van vandaag zie je dat nog terug in de stad. De koninklijke familie woonde in het Stadhouderlijk Hof. Wil je meer weten over Leeuwarden als hofstad? Wandel dan de Nassauroute!

Meer over Hofstad Leeuwarden

Leuke evenementen in de stad

OVERNACHTEN

ZIEN EN DOEN